u očima drugih bićete pametniji

Rešite ih se odmah: Prestanite da koristite ovih 7 poštapalica i zvučaćete pametnije!

Postoje određene reči koje svakodnevno koristite u svom govoru, a postoji dobar razlog da to ne radite

Lifestyle
17:39h Autor:
Rešite ih se odmah: Prestanite da koristite ovih 7 poštapalica i zvučaćete pametnije!
Foto: Shutterstock

Da li u vašem svakodnevnom govoru koristite poštapalice poput "Neverovatno", "Apsolutno"? Ako je odgovor "da" savetujemo vam da prestanete da ih izgovarate jer ćete tako zvučati pametnije.

Ono

Jedne od najučestalijih poštapalica trebalo bi da se rešite što pre. Probajte izbrojati koliko puta je izgovorite u par minuta i ostat ćete 'zabezeknuti'. Koncentrišite se dok govorite i kroz i prestanite da upotrebljavate ovu zamenicu.

Doslovno

Kada se nešto stvarno dogodilo nema potrebe naglašavati da je to doslovno. Mnogi ovu reč koriste u svom vokabularu kako bi se činili pametnijim, ali njena upotreba govorniku zapravo ne čini ništa dobro.

Apsolutno

Dodavanje ove reči u većini rečenica je suvišno. Nešto je ili važno ili nije. Apsolutno važno ne čini da je nešto više važno.

Inteligencija bez ambicija je ptica bez krila: Koje vrste inteligencije postoje i koje su njihove prednosti!

foto: Shutterstock

Stvarno

Želite li nešto da naglasite izaberite neku drugo reč umesto stvarno koja se već toliko uvukla u naš rečnik da je postala preterana.

Neverovatno

Ovaj pridev koristi se za naglašavanje nečega što je vredno čuđenja, divljenja ili zgražanja. Ipak, sudeći prema tome koliko je neki upotrebljavaju čini se kao da je sve postalo neverovatno.

Iskreno

Da li inače uglavnom govorite laži ako određene izjave prethodno morate da naglasite sa 'iskreno'? Upravo zato stručnjaci objašnjavaju često upotrebu ovog prideva.

Samo

Ovaj veznik često se upotrebljava izvan svoje svrhe kao reč koja 'popunjava' rečenicu, ali rečenicu samo čini slabijom, a ne snažnijom.

Natprosečna emocionalna inteligencija: Imaju je samo ljudi sa ovih 7 osobina!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs