otkrijte ih na vreme

Prepoznajte lažnog prijatelja: Ako uočite ovih 7 znakova, bežite glavom bez obzira!

Lažni prijatelji uzimaju više nego što daju i takvi vam u životu nisu potrebni

Lifestyle 12.09.2018. - 09:28h Autor: Stil/Zadovoljna.hr
Foto: Profimedia

Svaka osoba ima svoje mane i prednosti pa tako i najbliži prijatelji koji nas okružuju.

 

Ali, postoji velika razlika između onih lojalnih pojedinaca na koje možemo da se oslonimo u najtežim trenucima i ljudi u čijem društvu i najradosniji dan zapravo postaje mučenje.

 

Evo 7 znakova koji jasno ukazuju da imate lažnog prijatelja.

 

Nikad se ne drži dogovora


Kašnjenje je sastavni deo života. Nekad nema nikakve veze sa pojedincem, nego je uslovljeno višim silama, poput gužve u saobraćaju ili iznenadnom promenom reda vožnje gradskog prevoza. Ali, ako u svom životu imate osobu koja večno kasni, nikada se ne drži dogovora i misli da se vi bespotrebno nervirate oko toga, onda imate kvazi-prijatelja koji ne poštuje ni vaše vreme ni vas kao osobu.

 

Otrovni prijatelji: 5 osobina ljudi kojih morate što pre da se otarasite!

foto: Profimedia

Govori samo o sebi


Svi mi imamo potrebu za poveravanjem svojim prijateljima, deljenjem dobrih i loših stvari u životu a i povremenim držanjem “monologa” kad se uhvatimo u koštac sa nekim problemom. Znak za uzbunu treba da se uključi ako u svom životu imate osobu koja neprestano prebacuje razgovor na sebe i svoja mišljenja te ne mari za vaše. Postoji li rečenica koju ta osoba ne počinje s “ja”?

 

Udvara se osobama koji am se sviđaju


Ovaj klasični psihološki poriv za privlačenje pažnje i “lečenje” niskog nivoa samopouzdanja jasan je znak za uzbunu, odnosno pokazatelj da je pravi trenutak da potražite nove prijatelje.

 

 Izbegava vas kad je u vezi


Prijatelji koji vas zovu samo kada nisu u ljubavnoj vezi i nemaju planova za vikend, zapravo uopšte nisu vaši prijatelji.

 

Kada bivši poželi da budete prijatelji: Evo šta treba da uradite!

foto: Profimedia

Ne raduje se vašim uspesima


Kad podelite vest o veridbi, novom poslu ili nekoj drugoj uzbudljivoj promeni u životu, očekujte od prijatelja da se raduje vašoj sreći. Ako s druge strane, dobijete mlaku reakciju ili prebacivanje teme bez obrazloženja, u društvu ste osobe kojoj nije dovoljno stalo ili je ljubomorna na vašu sreću.

 

Misli negativno


Svaka je osoba zaslužila da živi srećan i ispunjen život. Ali, ako se družite s osobama koji sve vide crno i vi ćete postati opterećeni negativnim mislima. Takvim osobama niko nije dovoljno dobar. Njima ni jedan kafić ili radnja nisu dovoljno zanimljivi, a svaka predložena aktivnost dosadna i naporna. Prepoznajete li ovaj način ponašanja u ljudima s kojima provodite vreme, možda treba da se okrenete pozitivnim uticajima u životu.

 

Tera vas na loše ponašanje


 Uživanje u povremenim žurkama sastavni je deo odrastanja i života. Ali, ako ste okruženi osobama koje su zainteresovane samo za provod, koje vas spečavaju u obavljanje svakodnevnih aktivnosti i mame vas na oblike ponašanja koje graniči sa zakonom – to je sasvim jasan znak.

 

Horoskop otkriva: Šta prijatelji zaista misle o vama, a šta vam pričaju iza leđa?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...