Ukrašavanje tela

Poslodavci tolerišu tetovaže samo u određenim delatnostima

Ako se firma bavi kreativnim poslom, od zaposlenih se neće tražiti da kriju tetovaže. Na nova radna mesta dolazi mlada generacija kojoj je to normalan način iskazivanja posebnosti, ali u jednoj oblasti one nisu nikako dobrodošle, a to je politika
Lifestyle
02:10h Autor:
Poslodavci tolerišu tetovaže samo u određenim delatnostima
Foto: Thinkstock

Bilo da je tetovaža šarmantni podsetnik na tinejdžerske dane ili važan životni događaj, ona je deo osobe koja je nosi i koja ju je prihvatila u potpunosti, ali šta na to kažu poslodavci, ukoliko su tetovaže na vidljivom mestu?

Časopis Marie Claire sproveo je malo istraživanje, kako bi saznao odgovor na ovo pitanje, a zaključak je bio da to još uvek zavisi o kom poslu se radi. Što je delatnost "zabavnija", to su tetovaže više dobrodošle.

- Ukoliko se firma bavi kreativnijim poslom, sve više zaposlenih danas ima tetovaže na vidljivom mestu - otkrila je poznata američka brend menadžerka Džesika Ruben.

Tetovaže su kao nakit, samo što, za razliku od aksesoara, ne možete tako lako da ga skinete i stalno je prisutan, ali i sve više prihvatljiv u svakodnevnom okruženju. Takvo mišljenje, međutim, ne dele oni koji se bave finansijama, pravom i sličnim delatnostima.

Ali, i oni koji su duže u takvim poslovima, otkrili su da postaje sve jasnije da na nova radna mesta dolazi mlada generacija kojoj je to normalan način iskazivanja svoje posebnosti. Ipak, još uvek im je draže da u direktnom kontaktu sa klijentima tetovaže zaposlenih budu sakrivene, jer inače mogu da budu pogrešno okarakterisani.

- Gotovo sve zavisi od toga gde se nalazi tetovaža, ali i šta je na njoj. Provokativne tetovaže nisu poželjne, kao ni one koje prekrivaju veliki deo tela - zaključili su u istraživanju.

Ali, postoji jedna profesija u kojoj su tetovaže apsolutno nepoželjne, kakve god bile, a to je politika.

Iako su tetovaže na radnom mestu još uvek tabu tema, čini se da je i ovo istraživanje još jednom potvrdilo činjenicu da se po tom pitanju ide u smeru gde one postaju sve normalnija i prihvatljivija pojava. Među poznatim ličnostima iz sveta filma i muzike odavno samo pojedinci nemaju barem jedan crtež na vidljivom delu svog tela, a izgleda da su za njima krenuli i oni nešto uštogljeniji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs