Obratite pažnju

Kako vas sve varaju na aerodromima: Zamke u koje neretko upadaju i iskusni turisti!

Nije retkost da vam na aerodromu dođe osoba i ponudi vam nošenje prtljaga, a nakon toga vam zatraži mnogo novca. Nemojte bezveze da se dovodite u ovakve situacije

Lifestyle
Autor:
Kako vas sve varaju na aerodromima: Zamke u koje neretko upadaju i iskusni turisti!
Foto: Shutterstock

Kad kao turista dođete u strani grad, uvek postoji mogućnost da će neko, odmah čim sletite, pokušati da vas prevari. Zato je engleski Daily Mail objavio kratki vodič s upozorenjima kojih stvari se treba čuvati na aerodromima, a ako im je verovati, lista je sledeća:

Osoba koja vam odvlači pažnju

Stigli ste, uzeli kofer, spremate se da idete dalje – ali nailazi neki čovek i započinje priču s vama. Ostavljate kofer sa strane ne brinući ništa, ali dok vi s njim "naklapate", njegov kompanjon "operiše" po vašem koferu. Šta reći nego, čuvajte se suvišnih razgovora na aerodromima.

Aerodrom Nikola Tesla: Šta ne sme da se nosi u prtljagu (VIDEO)

foto: Shutterstock

Besplatni wifi

Kad putujete u inostranstvo, itekako ćete tražiti pristup bežičnom internetu. Savet – nipošto se ne spajajte na "unsecured" wifi hotspotove, jer na taj način neko može da provali u vaš telefon, poigra se lozinkama, računima i sličnim stvarima...

Pomoć s nošenjem kufera

Nije retkost da vam na aerodromu dođe osoba i ponudi vam nošenje prtljaga. Vi nakon dugačkog puta srećni pristanete, ali nakon dolaska do taksija, čovek ne želi da vam vrati prtljag i traži da mu platite daleko veću cifru nego kakva u praksi zaista jeste. Nemojte bezveze da se dovodite u ovakve situacije, već jednostavno potražite službenog nosača – ima ih dovoljno.

Zabranili ruskoj novinarki da unese kofer u avion: Smislila je urnebesan plan! (FOTO)

foto: Shutterstock

Džeparenje

U gužvi ste na aerodromu, tražite prevoz do grada, novčanik i dokumente ste na sekundu stavili u zadnji džep, a nakon što se malo maknete iz gužve, shvatite da se oni tamo više ne nalaze. Uglavnom, bez puno filozofije, vredne stvari držite uvek na mestu do kojeg lopovi ne mogu da dođu, jer poslednje što vam treba je da na putovanju odmah ostanete bez novca i dokumenata...

Odbor za doček

S hotelom u kojem odsedate dogovorili ste da po vas pošalju taksi. I ovde budite oprezni i raspitajte se ko tačno dolazi, jer postoje šanse da će više od jedne osobe držati natpis s vašim imenom na aerodromu. Naime, moguće je da neki recepcioneri pošalju nekog svog da vas pokupi, a taj prevoz zna da bude znatno skuplji. Tako da, uvek se raspitajte ko tačno dolazi.

Stjuardesa primetila čudan par na letu i devojčici ostavila poruku: Istina je zaprepastila! (VIDEO)

foto: Ilustracija Shutterstock

Neispravni taksimetar

I stižemo do poslednje, ali verovatno i najpoznatije prevare. Nakon vožnje taksista vam objašnjava da se taksimetar pokvario i izračunava vam znatno viši iznos od onog kojeg bi trebalo. Na ovo posebno pripazite, a probleme izbegnite na način da se odmah dogovorite za cenu i koristite usluge pouzdanih kompanija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs