"Tokom dana najvećih gužvi u restoranima, poput Dana zaljubljenih ili vikenda, kuvarima je teško da pripreme hranu najbolje što znaju zbog brzine i previše posla. Tada u svoje kulinarsko umeće ne mogu da unesu svu ljubav, pažnju i trud kao što to rade kada gužve nema", objasnio je poznati britanski kuvar Gordon Remzi.
Prema njegovom mišljenju, za Dan zaljubljenih je daleko romantičnije ostati kod kuće i skuvati nešto, piše Reader's Digest.
"Dan zaljubljnih je najgori dan u godini za odlazak u restoran. Kad su kuhinje pretrpane narudžbinama nećete osetiti istinsku atmosferu u restoranu. Za Dan zaljubljenih bi trebalo da kuvate sami. Šta je romantičnije od hrane koju ste sami pripremili za svog partnera poslužene uz bocu finog vina", objašnjava ovaj virtuoz u kuhinji.
Slavni kuvar otkriva: Ako na meniju nađete ovo, odmah izađite iz restorana!
Prema američkom Nacionalnom udruženju restorana, čak 25 odsto Amerikanaca za Dan zaljubljenih odlazi u restorane.