Pročitajte

Kako da pobedite depresiju i sve teškoće života: Stiven Hoking ima savet!

Čovek kojem su još 1963. davali samo dve godine života, i danas nas inspiriše i hrabri

Lifestyle
Foto: AP / Frank Augstein

Stiven Hoking, svetski poznat fizičar, dao je lekciju o crnim rupama na Kraljevskom institutu u Londonu. Interesantno je viđenje koje je naučnik dao a to je da crne rupe nisu kraj i smrt, već verovatno put do drugih univerzuma. Tako možemo posmatrati i depresiju.

 

Tokom svog predavanja, profesor Hoking odgovorio je ne samo kao naučnik, već i kao "običan" čovek. Dao je veoma poetičan odgovor kada je upitan kako možemo da prevaziđemo teškoće u životu.

 

Uporedio je depresiju sa crnom rupom:

 

"Poruka ovog predavanja jeste da crne rupe nisu crne kao da su, na primer, naslikane ili obojene. One nisu večni zatvori kao što se nekad mislilo. Sve može da izađe iz crne rupe kako izvan, tako i u drugi univerzum. Tako da ako se osećate kao da ste upali u crnu rupu, ne odustajte – postoji izlaz."

Stiven Hoking nije samo briljantni naučnik čija su otkrića uzdrmala ortodoksnu nauku, već i osoba koja je poznata po svojoj jakoj volji.

 

Dijagnostifikovana mu je bolest motornih neurona 1963. godine, i doktori su mu dali dve godine života. Ne samo da je profesor Hoking preživeo sve do danas, već je došao do mnogih otkrića, napisao knjige, držao predavanja, i nastavlja da inspiriše i ohrabruje apsolutno sve ljude.

 

Čovek jake volje vam poručuje:

 

"Čak i u najmračnijem času, zapamtite: Uvek postoji izlaz. Možda i do drugog univerzuma."

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...