Dame, štiklirajte urađeno

20 stvari koje svaka žena mora da uradi pre braka!

Putujte sa prijateljicama, živite odvojeno od roditelja, usredsredite se na obrazovanje, ali i patite od slomljenog srca, samo su neke od stvari koje bi trebalo da iskusite pre uplovljavanja u bračne vode
Lifestyle
16:22h Autor:
20 stvari koje svaka žena mora da uradi pre braka!
Foto: Thinkstock

Pod uticajem one zbrke koja nastaje prilikom upoznavanja "onog pravog" neretko zaboravljamo da se usredsredimo se na sve one dobre stvari koje sami možemo da učinimo za sebe pre nego što započnemo bračni život. Zbog toga, pre nego što izgovori "sudbonosno da", svaka žena bi trebalo da ostvari sledećih 20 ciljeva.

Putovati sa sestrom ili najbližom prijateljicom. Ne znači da to ne možete da učinite nakon udaje, ali brojne žene se slažu da u takvom putovanju pre braka ima nečeg oslobađajućeg.

Putovati sa budućnim suprugom. Svako može da se slaže tokom zajedničkog vikenda, ali ono što bi trebalo da proverite je da li ćete se slagati i tokom cele nedelje provedene zajedno, rešavajući sve prepreke i probleme koji vam se nađu na putu.

Patiti od slomljenog srca. Slomljeno srce i tužno završena ljubavna priča, iako vam se na prvu loptu možda ne čini tako, na kraju vas učine jačima. Osim toga, naučićete da ljubav nikada ne uzimate zdravo za gotovo.

Ostaviti nekoga. Bilo da je to bilo prijatno ili neprijatno iskustvo, činjenica da ste upravo vi odlučili da prekinete vezu poprilično osnažuje.

Dovesti finansije u red. Brak i početak zajedničkog života poprilično su stresna situacija sama po sebi, a ukoliko se u to umešaju i nesređene finansije, sve nagoveštava katastrofu. Stoga, sredite svoje finansije da ne bi na kraju završile vašem suprugu za vratom. Osim toga, to je preporučljivo učiniti i zbog svog mira.

Razgovarati sa budućim mužem o finansijama. Pobrinite se da imate jasno definisane dugoročne i kratkoročne ciljeve. Finansije mogu biti veliki povod za svađu i neslaganje, stoga bi trebalo da pokušate da uspostavite ravnopravan odnos s obzirom na individualnu štednju i trošenje.

Živeti sami. Ili, pak, sa cimerkama, ali svakako pre braka valja isprobati život izvan roditeljskog doma. Samostalnost je najbolja stvar u toj situaciji, a osim toga, tokom zajedničkog života više ćete ceniti sve što vaš suprug doprinosi.

Živeti sa partnerom. Zajednički život pre braka svakako je odlična "probna vožnja" za vaš brak.

Imati letnju avanturu. Možda je prekinuta odmah posle leta, ali sećanje na tu avanturu zauvek će ostati slatko.

Naučiti kuvati. Ne zato da biste postali domaćica, već je to sasvim opravdana veština kojom ćete moći da se prehranite.

Hvalite sami sebe. Jer vi to možete i treba da radite.

Barem se jednom žestoko posvađajte sa budućim suprugom. Nakon toga se pomirite, jer je dobro znati da možete da prebrodite krize i ostanete zajedno.

Izaći na puno sastanaka. Serijski monogamisti neretko osećaju da su nešto propustili jer su preskakali brojne dobre, loše, smešne i neopisive sastanke.

Suočite se sa svojim najvećim strahom. Bilo da se radi o skakanju padobranom, ronjenju, javnom nastupu – opustite se i srušite granice.

Usredsrediti se na svoje obrazovanje. Naravno da ne morate da prekinete obrazovanje u braku, ali ukoliko steknete diplomu pre braka, imaćete više slobodnog vremena, te se možete posvetiti braku i suprugu i usredsrediti se na daljnje napredovanje.

Napraviti prve korake u karijeri. Započnite rad na izgradnji karijere, a argumenti su slični kao i u slučaju obrazovanja.

Odrediti svoj stav o deci. Ovo je jedno od najvažnijih pitanja u braku, a pre nego što uplovite u bračnu luku, svakako bi trebalo da porazgovarate o toj temi i proverite imate li iste želje i ciljeve.

Dovesti u red važne segmente. Počnite da živite zdravo, pravilno se hraniti i, ako je potrebno, smanjite unos alkohola.

Upoznati sami sebe. Ovo se podrazumeva, jer da biste mogli da delite život sa nekim, kao i da kažete šta želite i šta vam je potrebno, nužno je da poznajete sebe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

BrakUdaja