Vredi pročitati

Proglašen za najsrećnijeg čoveka na svetu: Otkrio formulu za dobar i srećan život!

Njegova moć kontrole uma je zapanjujuća, a nivo gama zraka koje njegov mozak proizvodi, nikada ranije nije zabeležen

Lifestyle 24.10.2017. - 09:47h Autor: Vijesti.me
Foto: Profimedia

Najsrećniji čovek na svetu Matje Rikar otišao je kao mladi naučnik, s 26 godina, na Himalaje, postao budistički sveštenik i poslednjih 50 godina proveo podučavajući ljude pronalaženju sreće.

 

Čak je i nauka, tačnije istraživanje Univerziteta u Viskonsinu, dokazala da je Rikar najsrećniji čovek na svetu.

 

Njegova moć kontrole uma je zapanjujuća, a nivo gama zraka (povezanih sa svesnošću, pažnjom, učenjem i pamćenjem) koje njegov mozak proizvodi, nikada ranije nije zabeležen.

 

"Sreća je veština koju treba učiti", kaže Rikar, koji je podelio 5 jednostavnih saveta u vezi sa time kako biti srećan:

 

1. Ne brinite

"Ne brinite ni za šta. Ako naiđete na neke poteškoće i probleme i ako za to postoji rešenje, uradite to. Ako ne postoji rešenje, nema smisla brinuti se jer problem na taj način postaje sve veći. Opustite se. I razmislite koje biste druge korisne stvari mogli da radite. Pronađite neki drugi put."

 

Ruskinja (90) ne pije lekove, i nikad ne kuka: Njen savet za sreću raspametio je ceo svet! (FOTO)

foto: Profimedia

2. Vežbajte srećan život

"Postoje mnogi fundamentalni ljudski kvaliteti koji su izuzetno važni za srećan, ispunjen život i funkcionisanje na optimalan način, poput brižnosti, ljubavi, dobrote, unutrašnje slobode i unutrašnjeg mira. Te karakteristike ne možete da poboljšate bez vežbanja, a za vežbanje je potrebno vreme."

 

3. Pronađite svoju strast

"Kada sam imao 20 godina, bio sam zbunjen tražeći veštinu kojom bih mogao da se bavim i koja bi mojem životu dala smisao. U jednom trenutku morate da se zapitate - šta je to što je zaista, zaista važno. Grčki pesnik Aristofan rekao je da obrazovanje nije samo punjenje vaze, nego i paljenje plamena. I taj plamen životu daje smisao. I taj plamen nije uvek tamo gde mislite da bi mogao da bude. Postoji neko područje, veština koja će vas ispuniti i inspirisati. Tražite to i učinite ono što je potrebno da biste postigli željeno."

 

Pozajmi, uštedi, odloži, kupi sebi šta ti duša traži: Velika lekcija jedne mudre prabake (90)!

foto: Profimedia

4. Želite sreću svakome

"Budite altruista i poželite da svaki čovek na svetu pronađe sreću. Zašto biste ikoga isključili? Željeti nekome sreću ne znači da želite da radi loše stvari, laže ili maltretira druge jer to nikome ne donosi sreću. To znači da želite da ljudi budu saosećajni i oslobođeni patnje, ljutnje, arogancije, narcizma. Altruizam znači želeti samo dobro u ljudima."

 

5. Pomažite drugima

"Gde god odem, idem sa ciljem da nekome pomognem. Zašto bih inače bilo gde išao i putovao? Savršeno mi je dobro tamo gde živim, na Himalajima. Kad god siđem sa Himalaja, želim nekome ad pomognem. Inače bi svaki odlazak od kuće bio gubitak vremena", kaže Rikar.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...