Korisno pročitati

Njegov brend vredi preko milijardu dolara: Tom otkriva 7 najvažnijih navika koje su ga dovele do uspeha!

Kako kaže, većinu svog ranijeg života proveo je u krevetu smišljajući izgovore zašto da iz njega ne izađe ceo dan

Lifestyle
12:19h Autor:
Tom Bilju, Foto: You Tube / Prinstscreen / Tom Bilyeu Classics

Tom Bilju je uspešan preduzetnik čiji su snimci na Jutjubu mnogima inspiracija i motivacija, a pregledalo ih je preko 162 miliona ljudi. Njegova kompanija Quest Nutrition procenjena je na preko milijardu dolara, kako piše Success.

 

Kako kaže, većinu svog ranijeg života proveo je u krevetu smišljajući izgovore zašto da iz njega ne izađe ceo dan. Ove jutarnje rutine pomogle su mu da sredi svoj život i živi san.

 

Spavanje

 

Njegova jutarnja rutina zapravo počinje veče ranije. Kako kaže, skoro čitavu deceniju ne koristi alarm, a ključ je samo u dobroj organizaciji vremena i u tome da imate dovoljno sna. Kognicija se na taj način razvija i performanse će biti bolje u toku dana. Dakle, najbitnija stvar je da se prema snu ophodite kao prema najvažnijoj obavezi za taj dan.

 

Vežbanje tela

 

Tom u jutarnjem treningu pronalazi aktivaciju za ceo dan. Iako kaže da nije od onih muškaraca koji obožavaju da idu u teretanu, trenira pet puta nedeljno. Srećom, on ima teretanu u svojoj kući tako da čim ustane iz kreveta u njoj provede 10-ak minuta. Ono što je ovde najvažnije jeste razvijanje discipline koja je krucijalna za uspeh. Izdržljivot i istrajnost takođe idu u ovaj koš, a samo oni koji čeliče svoju volju uspevaju.

 

Dao otkaz, uložio zadnjih 93 evra u svoj san: Sada zarađuje 40.000 evra mesečno, evo kako! (FOTO)

 

Vežbanje uma

 

Nije dovoljno samo da vežbate telo, vežbajte i um. Zapravo vaše telo je odraz vašeg uma. On naglašava da nakon što završi trenig obavezno odradi meditaciju. Za uspeh u poslu najvažniji je fokus, a on se trenira prvenstveno mentalnim vežbama i smirivanjem. Tehnike disanja su zlatno pravilo opuštenog i relaksiranog uma i organizma.

 

Razmišljanje

 

Razmišljanje je podjednako važan proces kao i meditiranje. Naovostvoreni pojam ’thinkitate’ kovanica razmišljanja i meditiranja predstavlja jedno od najkreativnijih stanja uma i smatra se da ono uzrokuje beta talase.

 

Čitanje

 

Kako Tom navodi najbolja formula kojom se u životu vodi jeste ulazak ideja = izlazak ideja. Odnosno da biste mogli da produkujete inovacije i kreativne ideje, morate nahraniti svoj mozak istim. Od velikog je značaja da izmeštate svoje stvari iz rutine i da gledate na stvari iz drugog ugla kako biste mogli da vidite širu sliku. Za njega je najbolje vreme za čitanje kada izvodi svoje pse.

 

Mnogo važnije od samopouzdanja: Ovo je presudno za uspeh u bilo kom poslu!

 

Lista najvažnijih stvari

 

Svako jutro napravite spisak najvažnijih poslovnih stvari za taj dan i rešavajte ih tim redom. Ukoliko nešto ne rešite tri dana, izbrišite ga sa spiska jer očigledno nije dovoljno važno. Najvažnije stvari uvek moraju biti na vrhu liste.

 

Ignorisanje mejlova

 

Ujutro prvo prionite na važne zadatke pred vama koji vas čekaju i ne dajte prioritet porukama koje se samo gomilaju. Tom svoje mejlove proverava tek nakon pet do sedam sati produktivnog rada. Takođe, trudi se da u bavljenju mejlovima nikada ne provede više od jednog sata.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...