Neverovatna priča

Zaradila milione, u 28. godini otišla u penziju: Ovo je njen recept za bogatstvo i sreću!

Svoj prvi milion zaradila sam kada sam imala samo 26 godina, pohvalila se ova mlada žena
Lifestyle
18:28h Autor:
Zaradila milione, u 28. godini otišla u penziju: Ovo je njen recept za bogatstvo i sreću!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Priča o J.P. Livingston iz Njujorka osvojila je svet pre manje od godinu dana, nakon što je objavljeno da je do 28. godine pametnim ulaganjem zaradila nekoliko miliona dolara, priuštivši sebi veoma ranu penziju.

Diplomiravši na Harvardu 2009. godine, ona je uspela da dobije posao u investicionoj kompaniji, što joj je bila životna želja. Tamo je stekla potrebno znanje i iskustvo, koje ju je dovelo do velikog bogatstva, nakon samo nekoliko godina rada, prenosi magazin Forbes.

Njen život promenio se posetom budističkom hramu na Tajvanu, gde je shvatila kako joj za sreću nije potrebno mnogo, pa je počela da primenjuje minimalistički pristup životu. To je značilo štednju, koja će joj kasnije doneti veliko bogatstvo kroz ulaganja.

"Pohađati fakultet poput Harvarda ponekad podrazumeva da želite karijeru u korporativnom svetu, kako biste bili poštovani u društvu. Iskustvo u Tajvanu mi je pomoglo. Tokom posete jednom od hramova ležala sam na krevetu sačinjenom od bambusa. U 4 ujutro, gledala sam u plafon, okružena osnovnim namirnicama i potpunom tišinom. I bila sam srećna! Srećnija nego što sam bila na fakultetu, okružena prilikama, liderima i ostalim faktorima života privilegovanih", priseća se Livingston.

Za 7 nedelja plivaćete u novcu: Luda, ali efikasna metoda poznatog doktora!

Po povratku s Tajvana, odlučila je da promeni svoj život, pa je nekoliko godina provela radeći kao finansijski stručnjak, dok je s druge strane povećala štednju. Akumulirani novac nakon nekoliko godina počela je da ulaže, te je na taj način, uz stečeno znanje, uspela da ostvari veliku dobit.

"Ako investirate pametno, nastupi trenutak kada te investicije počnu da se vraćaju. Svoj prvi milion zaradila sam kada sam imala samo 26 godina. Te godine mi se vratilo 13 odsto uloženog novca. Zaradila sam 130 hiljada dolara, bez obzira na to jesam li radila, izležavala se na plaži ili igrala video-igrice", objašnjava devojka.

Danas, ona živi mirnim životom, u malom stanu s mužem i kućnim ljubimcem, a njena neobičnost leži u tome što je postala penzionerka i milionerka s 28 godina.

Ova dva znaka su rođena za šefovanje i velike karijere: Od života će dobiti baš sve!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs