Bračna idila

Ovako su savetovali žene pre 100 godina: Muškarac očekuje od supruge ovo!

Žena bi uvek trebala pričati dobro o drugim ljudima, ako ni zbog čega drugog, onda radi dobra svoga muža
Wedding 31.01.2016. - 19:11h Autor: radiosarajevo.ba
Foto: Shutterstock

"Ladies Home Journal" bio je časopis za žene u 19. veku i sadržavao je mnoštvo informacija o uređivanju vrta i negovanju cveća, o muzici, o tome kako deca trebaju poštovati starije pa se u njemu nalazi mnogo recepata.

 

Tako je 1895. godine ženama dao nekoliko "korisnih" saveta za brak, pod imenom "Pravila srećne žene":

 

1. Nijedan muškarac ne voli da mu žena bude senka, ali ponekad želi da se ona složi sa njim, da bude slatka i da saoseća s njim, da njegovo rasuđivanje upravlja njenim i da ona prihvati njegovo mišljenje o ljudima i stvarima. Tako će on biti spremniji misliti o njoj u drugim prilikama.

 

Bez razmišljanja: Muškarci ulaze u brak isključivo sa ovakvim ženama!

 

2. Žena bi uvek trebala pričati dobro o drugim ljudima, ako ni zbog čega drugog, onda radi dobra svoga muža. On voli da sluša o plemenitim, srčanim ljudima, o onima koji žive pošteno, koji su srećni i vole se. To vraća njegovu veru u ljudsku prirodu koja tako često pokazuje svoje ružne strane.

 

3. Muškarac očekuje da njegova supruga bude bolja od njega. Bez obzira na to koliko je on religiozan, smatra da je idealna žena uvek čista u duši kao veliki hrišćani, dobar muškarac delom religije smatra veru u to da je njegova žena duhovno viša i plemenitija od njega.

 

4. Ako dan za danom oblačite istu haljinu, imate istu frizuru iz godine u godinu, možda se on neće prestati ponašati isto prema vama, ali će vas uskoro prestati posmatrati na isti način.

 

U časopisu su imali i mišljenje o donjem rublju za leto: "Donje rublje za leto treba biti lagano i udobno. Ne treba biti teško, nego lakše, a opet dovoljno debelo da vas zageje i spreči prehladu".

 

Datum venčanja utiče na sudbinu vašeg braka: Predvidite šta vas čeka za par godina!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...