Obavezno pročitati

Pet razloga zašto ne napredujete na poslu: Vreme je za promene!

U karijeri možemo napredovati tek ako sami nešto preduzmemo u vezi toga
Lifestyle 23.07.2017. - 19:21h Autor: buro247.hr
Foto: Shutterstock

Donosimo listu grešaka koje svi činimo, a koje nas sputavaju u napredovanju na poslu.

 

Razgovarati o plati ili tražiti bolje uslove od nadređenih uvek je teško, ali teško ćemo napredovati na poslu ako se ne izborimo sami za sebe. Trebamo se zauzeti za sebe i prestati činiti ovih pet grešaka koje nas sputavaju u daljem napretku u karijeri:

 

Previše smo fokusirani na dugoročno
Važno je imati dugoročni cilj, ali treba paziti da ne bismo zaboravili na sadašnjost dok smo toliko fokusirani na budućnost. Ako se usredotočimo na sadašnji trenutak lakše ćemo uočiti mogućnosti koje se javljaju putem i biti otvoreniji prema eventualnim promenama dugoročnog plana koje nam često mogu doneti puno dobrog.

 

Ne cenimo svoje vrijeme
Nema ništa loše u tome ako želite ostati duže na poslu da biste se dokazali ili odradili nešto što niste stigli ranije, ali postavite jasne granice. U protivnom će i ostali prestati ceniti vaše vreme. Naučite da radite efikasnije, a ne duže.

 

Šteta je što ih ljudi prekasno nauče: Pet životnih lekcija koje vrede više nego bilo šta drugo!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ne razgovaramo o plati

 

Razgovor o plati je veliki bauk i to nekako posebno, čini se, u našem društvu. Često razmišljamo da treba da smo zadovoljni činjenicom da uopšte imamo posao i platu, ali to je pogrešan stav. Pri razgovoru uvek moramo znati istaknuti svoje kvalitete i verovati sami u sebe. Ako sami sebe ne cenimo i ne verujemo u svoje veštine neće ih ceniti ni poslodavac. Zato se ne treba bojati ni samoinicijativno zatražiti veću platu.

 

Čekamo "pravi" trenutak
Svako je zaslužan za sopstveni uspeh. Ako znate koji je vaš posao iz snova nema boljeg trenutka da ga počnete "ganjati" od ovog u kojem ste trenutno. Svako sam kreira svoju sudbinu zato nemojte gubiti vreme i odmah počnite ostvarivati svoje ciljeve.

 

Bojimo se neuspeha
Ako ih naučimo prihvatiti, neuspesi nas mogu ojačati, učiniti upornijima i inspirisati nas za dalji rad i napredak. Svi se s njima susrećemo i ponekad nam je svima teško, ali ako ih se samo prestanemo plašiti lakše ćemo napredovati i ostvarivati svoje ciljeve.

 

Najplaćeniji poslovi u Srbiji: Zarada je od 700 do 4.000 evra!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Žene koje su se dobro udale, jutros idu kolima na posao: Voze ih muževi koji su se loše oženili!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...