Sve ljubavnice skončale jezivo

Žena mu podvodila device za orgije: Sablastan život Mao Cedunga i njegove supruge! (FOTO)

Jednu od svojih supruga poslao je u zatočeništvo, a imao je čak devetoro dece
Lifestyle
13:34h Autor:
Žena mu podvodila device za orgije: Sablastan život Mao Cedunga i njegove supruge! (FOTO)
Foto: Profimedia

Revolucionarni vođa i najveći kineski državnik u prošlom veku uspeo je da ujedini narod, ali u isto vreme i da razvije vlastitu marksističko-lenjinističku doktrinu - maoizam.

U svetu je poznat kao lider partije i jedan od vodećih teoretičara komunizma, ali se malo zna o njegovim erotskim apetitima. Ženio se čak četiri puta, imao na stotine ljubavnica, a većina njih je doživela jezivu sudbinu.

Mao je svoju političku doktrinu zasnivao na radnom i vojnom potencijalu seljaštva. Kako je i sam poticao iz imućne seljačke porodice, njegov prvi brak je prema ondašnjim običajima bio ugovoren. Meštani Šaošana su se 1908. godine okupili kako bi pozdravili novopečene mladence - četrnaestogodišnjeg Maa i 6 godina stariju Luo Jiksiu.

Od devojke iz skromne porodice do prve dame pakla: Pustinjska ruža u rukama Bašara el Asada! (FOTO)

"Kada sam imao 14 godina, roditelji su me oženili devojkom iz sela koja je imala 20. Ja nisam živeo sa njom i nikad je nisam smatrao svojom ženom", rekao je Mao u intervjuu američkom novinaru Edvardu Snou. Previše je tadašnji tinejdžer bio ambiciozan da bi se skrasio na spahiluku svoga oca. Ubrzo je Luo preminula, a Mao je odlučio da napusti imanje i ode u veće mesto radi školovanja, 20 kilometara udaljeno od porodičnog imanja.

Strašan život Eve Braun, žene koja je više od svega volela Hitlera: Šta je sve preživela u braku!

Veza je sazrevala i uskoro je Mao planirao drugu ženidbu, ali ga to u isto vreme nije sprečilo da otpočne nekoliko ljubavnih veza. Jedna od najstrastvenijih bila je sa udovicom Si-Jung, 3 godine mlađom od njega. Jang je saznala za Maovo neverstvo, ali se nije mnogo bunila. U to vreme, Mao je duboko zagazio u partijski aktivizam i postao lider koji će okupiti veliki broj radnika, seljaka, studenata i žena. Savremenici tvrde da je idejni tvorac i glavni operativac svih značajnijih Maovih aktivnosti, upravo bila Jang Kaihui.

U tom periodu, Jang je rodila tri sina, ali su ubrzo rastavljeni jer je bila uhapšena od strane tadašnje nacionalističke vlade. Postoje svedočenja da ju je Mao žrtvovao radi sopstvene sigurnosti. Godine 1930, Jang je tokom jednog saslušanja odbila da okrivi Cedunga za zavereničke aktivnosti, zbog čega je osuđena na smrt.

Njeno pogubljenje odvijalo se pred očima osmogodišnjeg sina Mao Aninga. Dve godine pre nego što je izgubio Jang, Mao je svoje delovanje u Jingang planinama i drugim nepristupačnim predelima Kine sprovodio zajedno sa mladom komunistkinjom He Zižen. Jedva da je bila punoletna kada se na partijskoj ceremoniji obavezala Mau na večnu vernost.

Čovek sa najtužnijim očima: Tragedija iz detinjstva Burdušu obeležila ceo život

Foto: Profimedia, Cedung i He Zižen
Foto: Profimedia, Cedung i He Zižen

Sa Maom je imala tri ćerke i tri sina, a čak petoro njihove dece preminulo je od gladi, bolesti i stalnog progona. Svi osim ćerke Li Min.

Brak sa Maom doneo joj je pravu golgotu. Zajedno sa milionima drugih komunista, trudna je učestvovala u progonu, tzv. "Drugom maršu". Nadljudski napori izazvali su njen porođaj, da bi potom bila prinuđena da poput mnogih majki, ostavi novorođenče. Kada je Mau saopštila stravičnu vest on se nije previše uzbuđivao rekavši da je učinila "dobru stvar".

Mnoga deca komunističkih aktivista ostala su u životu samo zahvaljujući humanosti drugih porodica koje su ih tokom stradanja prihvatale kao svoju. Brak između Cedunga i He Zižen trajao je do 1937. godine kada je He odlučila da ode u Rusiju kako bi potražila medicinsku negu zbog nezalečenih rana iz građanskog rata. Dolazak u zemlju prijateljskih suseda, protekao je u znaku rizične trudnoće koja je okončana pobačajem. Tada je smeštena u medicinsku ustanovu ali je Mao tražio njen povratak u Kinu. To se i dogodilo, a ostatak života je provela u zatočeništvu na zahtev Mao Cedunga.

Prvi put se udala za najmoćnijeg, drugi put za najbogatijeg: Životna priča Džeki Kenedi! (FOTO)

Foto: Profimedia, Đijang Đing
Foto: Profimedia, Đijang Đing

Dok je trajala odiseja He Zižen, Mao upoznaje Đijang Đing, koja će u svetskoj istoriji ostati poznata kao Madam Mao. Rođena je 1914, a sa 14 godina, vođena ambicijom da postane slavna glumica, napustila je roditeljski dom i preselila se u Šangaj. Do trenutka kada upoznaje Cedunga, Đing je živela ili bila udata za čak četiri muškarca, a detalji iz privatnog života glumice punili su novinske stupce šangajske "trač-štampe".

Đing je dobro znala sa kim ima posla, pa se već u početku veze sa Cedungom zalagala da njegovi seksualni apetiti budu zadovoljeni tako što mu je sama dovodila mlade žene i device.

Venčali su se u oktobru 1938. godine, a od tada su zajedno učestvovali u nekoliko političkih kampanja, između ostalog i u "Kulturnoj revoluciji" od 1966. do 1976. godine. Savremenici veruju da je tokom tog perioda kontrolisala bezbednosne službe i medije, kao i da je kreirala propagandu, stvarajući haos u kineskom društvu.

Posle Maove smrti, uhapšena je i osuđena na doživotnu robiju. Godine 1991. izvršila je samoubistvo. Tek posle smrti velikog vođe, otkriveno je da je tokom njegove vladavine na hiljade mladih žena birano za potrebe orgija, priređivanih u predsedničkim odajama.

Životna priča Jelisavete Karađorđević: Srbija je prezrela, preživela pravu golgotu!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs