Realno

Evo kako da postanete bezobrazno bogati: Surova istina koju ne želite da čujete!

Mnogi bi da budu bogati, ali većina se ni ne nada da će dostići taj cilj… ali neki i uspeju
Lifestyle 16.05.2017. - 11:24h Autor: bizlife.rs
Foto: Thinkstock

Naravno, zavisi od toga kako definišete “bogatstvo”, ali ako želite da imate milione… postoji samo jedan realističan scenario da do toga dođete.

 

Mnogi bi da budu bogati, ali većina se ni ne nada da će dostići taj cilj… ali neki i uspeju. Kako piše sajt Inc.com – nikada nećete biti bogati ako radite za nekog drugog. I nikada nećete postati “bezobrazno bogati” ako živite “bezbedno”, sa “pozitvnim balansom između posla i života”.

 

Sajt Inc.com je uradio mini-istraživanje: Ako biste imali najveću moguću platu, i ludački štedeli novac, opet bi vam bilo potrebno preko 30 godina da biste uštedeli veliku sumu. Kada kažemo veliku, misli se na nekoliko miliona dolara. Naravno, sve se ovo odnosi na situaciju kada radite za nekog drugog.

 

“Statistics of Income Division” uradio je pre tri godine istraživanje kako bi se ustanovilo (na osnovu poreza) na koji način top 400 najbogatijih ljudi zarađuje svoj novac.

 

Nikad nećete imati dinara u džepu: 9 znakova jasno pokazuju!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Podaci pokazuju sledeće:

 

Plata: 4.4 odsto;

 

Interesi: 4.2 odsto;

 

Dividende: 10.9 odsto;

 

Prodaja kapitala: 65.2 odsto;

 

Partnerstva i korporacije (Partnership and S Corp Net Income): 16.2 odsto.

 

Šta ove brojke u stvari pokazuju? Samo mali procenat bogatstva neke osobe predstavlja plata ili zarada. Iako posedovanje nekog biznisa (ili više njih) može da donese bogatstvo, mnogo više to može da pruži – prodaja tog biznisa.

 

I dalje ste sumnjičavi? Pogledajte Forbsovu listu milijardera: Gejts, Bafet, Bezos, Zakerberg, Blumberg, Pejdž, Brin… Svi su preduzetnici i svi su napravili neverovatno uspešne biznise. Tačnije, biznise sposobne za skaliranje.

 

To znači da imaju mogućnost za širenje, veliki broj ogranaka, i to širom sveta… Tako postajete “glavni igrač” u svojoj industriji.

 

Da je lako mogao bi svako, ali sada bar znate kako se nećete obogatiti.

 

Supruga vlasnika Zare nije marila za novac: Osnovala firmu, a pare ulagala u ovo!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...