London

Poslata kući sa posla jer nije obula štikle: Žena uzvratila udarac!

Umesto štkli nosila je crne jednostavne baletanke, međutim prema mišljenju njenog nadređenog, Nikol je na posao došla neprimereno obuvena
Lifestyle
12:46h Autor:
Poslata kući sa posla jer nije obula štikle: Žena uzvratila udarac!
Foto: You Tube / Printscreen / MonaichFother

"Šta obući na posao?", jedna je od najčešćih dilema žena koje počinju da rade u nekoj firmi. Međutim, isto pitanje često muči i dame sa višegodišnjim radnim iskustvom.

Da se garderoba mora prilagoditi datoj situaciji, opšte je poznato pravilo. I zaista, u bankama, školama, firmama, na ulici, u prodavnici, možemo se susreti sa najrazličitijim odevnim kombinacijama.

Međutim, situacija u kojoj se našla Nikol Torp, nije nimalo prijatna. A razlog je, mnogi će se složiti, vrlo čudan.

Nikol privremeno radi kao recepcionerka u jednom finansijskom centru u Londonu. Kada se jednog jutra pojavila na radnom mestu u crnim ravnim baletankama, njen nadređeni joj skrenuo pažnju da joj obuća nije adekvatna. Šta je problem? Ravne cipele, jer samo štikle, od najmanje 5 centimetara, dolaze u obzir, kako joj je objasnio, prenosi nytimes.com.

Maja (35) iz Kraljeva ima dva posla i desetoro dece: Njenu priču morate da pročitate!

Kako je odbila da se prezuje, poslata je kući i za taj dan nije primila platu.

Međutim, revoltirana postupkom svog nadređenog, Nikol je pet meseci kasnije pokrenula peticiju kojom poziva na zakon koji bi onemogućio kompanijama da od zaposlenih traže da nose isključivo štikle.

Peticija je imala jak odziv - 150 hiljada potpisa. Poslovne žene širom Britanije slikale su se u obući koju nose na posao i svoje fotografije postavile na Tviter.

Ima 30 godina, prati je čitava vojska: Žena kakvu u Srbiji ne možete da vidite! (FOTO)

Kakva su vaša iskustva?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs