Tajna se krije u ovome

Jedina stvar koja će vam pomoći da budete mnogo privlačniji drugima: Dokazano!

Istraživanje je došlo do vrlo zanimljivog zaključka - ono što nas privlači drugim ljudima nema nikakve veze sa fizičkim izgledom
Lifestyle 26.12.2016. - 11:37h Autor: Stil
Foto: Thinkstock

Znate one ljude koji se ne trude da izgledaju kao većina, da se ponašaju kao većina, koji se oblače kako njima odgovara, a ne kako moda nalaže, koji se ne trude da u svemu budu najbolji? E, baš oni imaju ono nešto magično u sebi čime privlače druge.

 

Koja je njihova tajna?

 

Istraživanje koje je sproveo magazin TIME pokazalo je šta je to što nas čini privlačnim drugima. Na iznenađenje mnogih, zaključak nema veze sa fizičkom privlačnošću.

 

Vrlo je jednostavno: najvažnija stvar koja nas čini privlačnim u očima drugih jesu naše emocije. Dakle, privlače nas ljudi čije emocije možemo da osetimo, da razumemo, i ovde spoljašnji izgled ne igra nikakvu ulogu.

 

Do ovih zaključaka došla je profesorka Socijalne i afektivne neurologije Silke Anders, sa Univerziteta u Lubecku (Nemačka). Istraživanje je sprovela na grupi volontera koji su gledali video snimke žena koje su facijalnim ekspresijama izražavale strah ili tugu.

 

Nakon što su odgledali snimke, volonteri su imali zadatak da pokažu koja od žena im je bila privlačnija. Ispostavilo se da su mnogo privlačnijim proglašene one žene čije su emocije mogli bolje da razumeju, da uoče, bez obzira na njihov fizički izgled.

 

Dakle, kada nečije emocije možemo da osetimo, da prepoznamo, automatski počinjemo više da verujemo toj osobi, postaje nam bliskija, a sam tim i privlačnija, prenosi Bright Side.

 

Mnogo pre seksa: Kako muškarci znaju da li je žena dobra u krevetu ili ne?!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs