Kako radimo, tako nam se i vraća

Hteli vi to da priznate ili ne, ali ovako stvari funkcionišu u životu!

Stalno vraćanje u prošlost i mahnito razmišljanje o budućnosti ne dozvoljavaju nam da živimo u sadašnjosti, u trenutku u kojem jesmo. Manite se toga!
Lifestyle
15:28h Autor:
Hteli vi to da priznate ili ne, ali ovako stvari funkcionišu u životu!
Foto: Thinkstock

Treći Njutnov zakon glasi: svaka akcija ima svoju reakciju. Međutim, ovo se ne odnosi samo na fenomen u fizici, već i na dešavanja u našem svakodnevnom životu. Kada razmišljamo, govorimo ili činimo nešto, moramo da budemo svesni da će "odgovor" na naša dela kada tada doći, i to u skoro istom obliku.

Sajt Bright Side je izdvojio 12 zakona o životu koji će nam pomoći da se bolje suočimo sa preprekama, dilemama, pa čak i lepim stvarima u životu. Ko prihvati ove istine, postaće srećniji i zadovoljniji sobom.

1. Zakon uzroka i posledice

Ono što stvorimo na ovom svetu, to će nam se i vratiti. Dakle, ako želimo ljubav, sreću i prave prijatelje, onda pre svega mi sami treba da volimo, pružamo sreću i budemo prijatelji.

2. Zakon stvaranja

Kako bismo sebi obezbedili unutrašnji mir, ne treba da zavisimo od spoljnog sveta koji nas okružuje. Da biste to postigli, treba da bude svoji, kao i da se okružite ljidima koje volite i želite kraj sebe.

Mudraci upozoravaju: Ovih 6 stvari nikome ne govorite, čuvajte ih kao tajnu!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

3. Zakon podnošenja

Ne možemo da promenimo situaciju, sve dok je ne prihvatimo. Ako u svakome i u svemu vidimo samo neprijateljstvo, to znači da još uvek nismo naučili da se izdignemo iz situacije, i prihvatimo neke stvari.

4. Zakon rasta

Naš glavni zadatak na ovom svetu je da se stalno menjamo i razvijamo kao ličnosti. Ne treba da robujemo stvarima. Život i vreme koje imamo pred sobom jeste nešto najbolje što nam je dato.

5. Zakon odgovornosti

Život je kao ogledalo. Ako nešto krene naopako, to znači da je nešto u nama samima pogrešno. Treba da preuzmemo odgovornost, a ne da tražimo krivca u drugima.

6. Zakon konekcije

Prvi potez ne mora biti važniji od poslednjeg, i obrnuto, jer su oba podjednako bitna za obavljanje zadatka.

Prolazite kroz težak period u životu? Bog to namerno radi, evo zašto!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

7. Zakon koncentracije

Ne možete da mislite o dvema stvarima istovremeno. Ako vam je nešto zaista bitno, koncentrišite se na to, tako neće biti mesta za mržnju i pohlepu.

8. Zakon prihvatanja

Najbolje ćemo razumeti i prihvatiti nešto što smo iskusili na svojoj koži. Ako mislimo da je nešto istina, ali to ne možemo da dokažemo, znači da mi o toj stvari imamo samo mišljenje, odnosno stav, ali ne i znanje.

9. Zakon OVDE I SADA

Stalno vraćanje u prošlost i mahnito razmišljanje o budućnosti ne dozvoljavaju nam da živimo u sadašnjosti, u trenutku u kojem jesmo. Manite se toga!

10. Zakon promene

Istorija će se ponavljati sve dok ne iz nje ne naučimo lekcije, kako bismo mogli da krenemo napred. Ne možemo da radimo iste stvari, a da očekujemo drugačije rezultate.

Velike reči čuvenog psihijatra: Njegovi saveti leče dušu, a jedan je posebno važan! (FOTO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

11. Zakon strpljenja i nagrade

Za svaku nagradu potrebno je dosta truda i ulaganja, i pravo uživanje u životu donosi nam činjenica da će uspeh doći zahvaljujući napornom i vrednom radu. To je najpravilniji način do postizanja cilja!

12. Zakon mišljenja i inspiracije

Dobijamo samo ono što zaslužujemo. Prava vrednost nečega ogleda se u količini napora i želje koju smo uložili u postizanju istog. Ali samo oni koji su spremni da daju i dele sa drugima, sposobni su da dobiju nešto zaista inspirativno.

Strašno precizan test ličnosti: Baš ovako izgledate u očima drugih!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs