Mali saveti

Naučite da brinete o sebi: Da ne plačete i kad vas ništa ne boli!

Osoba koja nema vremena da na miru popije kafu ujutru ili da odgleda svoju omiljenu seriju ne može dugo da bude srećna i zadovoljna
Lifestyle
21:26h Autor:
Naučite da brinete o sebi: Da ne plačete i kad vas ništa ne boli!
Foto: Thinkstock

Lična nega nije samo izraz određene industrije koja se bavi pružanjem usluga nege. Svako od nas treba da brine i posvećuje sebi pažnju jer je to jedna od najvažnijih stvari u životu. Kada se previše prepustimo svim drugim mislima često u potpunosti zanemarimo sebe, a posledice takvog delanja su nekada nenadoknadive.

Mind-body green je objavio savete žene koja je radila kao negovateljica godinama. Ona kaže da kada je bila mlađa često je vreme provodila napolju i nije se mnogo bavila kućnim poslovima, zbog čega su često govorili da je sebična. Kada je dobila svoju decu takođe je volela da ima momente samo za sebe, a drugi su na to znali da gledaju sa istim negodovanjem. Ipak ona navodi da su to bili ključni trenuci za njen uspeh, razvitak i dobar uticaj na druge.

Evo šta ona vidi kao dobar rad na sebi:

Kada radite u toku dana uvek treba da legnete na vreme

Najbolje bi bilo da legnete u isto vreme svake noći, a onda oko te stavke napravite raspored i uskladite se. Regularan ciklus spavanja je jedna od najbitnijih stvari koju osoba može da primenjuje kada želi da brine o sebi.

Hranite se svežim namirnicama koje će učiniti da "poletite", a ne da osećate bol

Brinite se sami o sebi, jer drugi sigurno neće: Neka vam zdravlje bude na prvom mestu!

Foto: Thikstock
Foto: Thikstock

Da li ste svesni u kojoj meri ishrana može uticati na vaše zdravlje, jasnoću vašeg uma i energiju? Veoma je važno da na vreme počnete da razmišljate o tome jer vam traženje odgovarajuće ishrane može oduzeti mnogo vremena. Korišćenjem pravih namirnica možete pokrenuti željene procese. Uvek se podsećajte da unosite što više tečnosti i jedete voće i povrće. Priuštite sebi užitke kao što su velika šolja kafe ujutru i mala čaša vina uveče.

Učestvujte isključivo u onim razgovorima i aktivnostima koje povećavaju vašu kreativnost, staloženost i ljubav

Dramu prepustite rijaliti formatima. Prestanite sa ružnim navikama i bespotrebnim trošenjem vremena. Odvojite se od medija koji samo narušavaju naš lični razvoj u većini slučaja. Dobra knjiga ili odlazak u prirodu zaista mogu podstaći pozitivne vibracije u našem organizmu. Odvojite se od drugih, posvetite se sebi meditirajući ili treniranjem. Radite na sebi u svakom smislu te reči, makar to bila lična higijena, ulepšavanje ili odlazak na kurs nekog novog hobija.

Fizička aktivnost

To je ono što vaše telo oblikuje, a zdravlje popravlja. Sve je dobro samo dok se krećete makar u pitanju bila šetnja, lagani džoging, plivanje, joga ili naporni sportski treninzi. Uradite fizičku detoksikaciju svog tela i usmerite vaše misli u dobrom pravcu. Na kraju krajeva đuskajte pola sata uz dobru muziku u dnevnoj sobi i učinićete mnogo za sebe.

Počnite i završite svaki dan sa zahvalnošću

Verovatno i sami znate koliko vam je prijatelja izašlo u susret ili koliko vam je neznanaca pomoglo u toku dana bez kojih možda ne biste ostvarili određeni uspeh. Lepo je započeti i završiti dan mišlju o osobama koje su vam pomogle. Na taj način podstičete blagi osećaj sreće i dobrote u sebi. Ovo je lep način da se povežete sa drugima i osetite koliko je razmena energije važna.

Debeljuca o kojoj bruji ceo svet: Evo zašto je briga za tuđe mišljenje! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs