Gleda svoja posla i uživa u svom telu

Debeljuca o kojoj bruji ceo svet: Evo zašto je briga za tuđe mišljenje! (FOTO)

Apsurdno je da se lepota označava veličinom. Veličina samo određuje koju odeću kupuješ i ništa više. Ono što osobu čini lepom ne ogleda se samo u njenoj spoljašnjosti, već i kvalitetima koje skriva u sebi, smatra Maui
Lifestyle
04:54h Autor:
Debeljuca o kojoj bruji ceo svet: Evo zašto je briga za tuđe mišljenje! (FOTO)
Foto: Instagram / Phat_girl_fresh

Maui Bigelou, odnosno američka blogerka Phat Girl Fresh napisala je članak na temu "Crop Top & Big Bellies: I Wear What I Want, Even At A Size 24" (Topići i veliki stomaci: Nosim šta želim iako sam konfekcijski broj 52) na blogu The Curvy Fashionista koji je naišao na veliko zanimanje javnosti.

Našla se na udaru kritika oba spola nakon što je javno priznala da obožava da nosi majice iznad pupka, odnosno da se ne ograničava u nošenju bilo kakvih modnih komada bez obzira na svoj konfekcijski broj.

Veličinom 44 osvojila svet: Manekenka vrelih oblina kojoj modna industrija nije rekla Ne! (FOTO)

A photo posted by Maui Bigelow (@phat_girl_fresh) on Apr 29, 2016 at 11:03am PDT

Iako su u poslednjih nekoliko godina "plus size" manekenke postale sve vidljiva i jača snaga u svetu modelinga, iste su usvojile neko tajno pravilo gde se automatski cenzurišu pri nošenju određenih odevnih komada.

"Smeta mi što se žene ograničavaju u modnom smislu s obzirom na tuđe standarde, čak i plus-size manekenke", istakla je Maui i dodala:

"Apsurdno je da se lepota označava veličinom. Veličina samo određuje koju odeću kupuješ i ništa više. Ono što osobu čini lepom ne ogleda se samo u njenoj spoljašnjosti, već i kvalitetima koje skriva u sebi."

Debeljuca osvojila modni svet: Da li je ovo najseksepilniji model za donji veš? (FOTO)

Nakon objavljenog teksta blogerka je dobila nekolicinu pozitivnih komentara i fotografije žena koje ponosno nose majice iznad pupka bez obzira na konfekcijski broj. Ali razočarali su je komentari žena koje su iskoristile njen lik i delo za širenje poruka mržnje i zgražavanja nad njenim telom i postupcima.

"Dok sam čitala komentare obuzela me tuga. Ne zato što su negativno govorili o meni, već zato što će mržnja koju šire možda da utiče na žene koje sam ja želela da nadahnem da budu svoje", istakla je Phat Girl Fresh.

Krupnija devojka koja je zaludela svet: Ova Hrvatica pomera modne granice! (FOTO)

"Moj savet glasi: zaboravite na ostale ljude. Nikad nećete uspeti da zadovoljite sve, šta god radili. Najvažnije je da se pogledate u ogledalo i da budete presrećni onime što vidite", zaključila je blogerka.

Na njoj sve kipi, a puca od samopouzdanja: Za ovom ženom se svi muškarci okreću! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs