Otvoreno pismo

Kad god odem negde, niko od mladih ne pazi na ponašanje: Oštre kritike na današnju omladinu!

U naše vreme smo imali poštovanja i prema svojim vršnjacima i prema starijim osobama. Poštovali smo ih i uvek bili spremni da poslušamo njihove savete koji su bili dobri. I izgradili nas u kvalitetne ljude
Lifestyle
16:38h Autor:
Kad god odem negde, niko od mladih ne pazi na ponašanje: Oštre kritike na današnju omladinu!
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Pišem ovo jer u naše vreme toga nije bilo. Nije bilo gomile alkoholisane mladeži koja divlja po ulicama. Prave nerede i deru se. Sve se promenilo. Sve ih je više takvih nekulturnih. Nemaju poštovanja prema starijima. O pristojnosti da ne pričam. Dopuštaju sebi previše.

Student pobesneo i odlučio: Zašto više neću ustati nijednom penzioneru u prevozu!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U naše vreme smo imali poštovanja i prema svojim vršnjacima i prema starijim osobama. Poštovali smo ih i uvek bili spremni da poslušamo njihove savete koji su bili dobri. I izgradili nas u kvalitetne ljude. Treba poslušati starije jer imaju više iskustva. Kad smo izlazili, sve je to bilo umereno i znali smo svoje granice. Nismo pili da ne znamo za sebe. Prema ženama smo se ponašali pristojnije. Nismo ih iskorišćavali kao neki sada. Sad se devojke menjaju kao neka roba. Kad se zasitiš, samo je odbaciš. To je ono što se promenilo i što nije dobro.

Dve nedelje nakon što joj je platio piće: Mladić poslao devojci neverovatan zahtev! (FOTO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Moram da priznam kada pričam sa svojim vršnjacima slažemo se da je sve otišlo u pogrešnom smeru. I ne kažem da ljudi moraju da budu isti kao mi, ali što se tiče odgoja i ponašanja tu treba znati granice. Pa kad god odem negde napolje, niko od tih mladih ne pazi kako se ponaša prema nama starijima. Ponekada nam je teško, pa kada stojimo u redu za kupovinu pristojno je propustiti stariju osobu.

Nikad to još nisam doživeo. To je to što mladi ne znaju. I to ih treba naučiti. To je ono što roditelji treba kod kuće da ih nauče i to ne rade. Ne znam zašto, ali tako je. Roditelji generalno manje brinu o svojoj deci i kako će ih vaspitati. Oni se sami odgajaju i zato ispadaju problematični. Traže izlaz u alkoholu i svakakvim ostalim glupostima. Žao mi je što je tako i nadam se da će i oni shvatiti da je to loš put i da ako žele da postignu nešto u životu da treba da promene stav prema drugima.

Mladić (20) sa sela isprozivao vršnjake: U gradovima zapravo žive pravi seljaci!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs