Vredi pročitati

Između biti u pravu i biti ljubazan, uvek budite ljubazni: Lekcija psihologa koju morate da čujete!

Ima jedna sjajna rečenica od koje možete dosta naučiti u životu, zapamtite je i ponovite je u sebi kada vas netko kritikuje. Ona glasi: Ono što mislite o meni, nije moja stvar, poručuje Dr Dajer
Lifestyle 17.08.2016. - 21:51h Autor: zakonprivlacnosti.com
Foto: Profimedia

Vejn Dajer, doktor psihologije i jedan od najistaknutijih pisaca savremene motivacione literature otkriva zbog čega nikada ne treba da se raspravljate oko toga da li ste u pravu ili ne - vi znate šta je istina, a takođe, tuđe mišljenje uopšte ne treba da vas dotiče.

 

Kako on kaže, između biti u pravu i biti ljubazan, uvek izaberite da budete ljubazni, evo i zašto:

 

"Jedna stvar koju je potrebno zapamtiti jeste da se oslobodite potrebe za svojom reputacijom. Ima jedna sjajna rečenica od koje možete dosta naučiti u životu, zapamtite je i ponovite je u sebi kada vas netko kritikuje.

 

Ona glasi: Ono što mislite o meni, nije moja stvar. Ne zanima me što svi neprestano misle tamo ili su obuzeti time.

 

Kad ti se desi nešto loše: Daj Bogu priliku, sačekaj tri dana i on će ti pomoći!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Isto tako, imamo potrebu da budemo u pravu. Govorio sam više puta godinama, kada imate izbor - biti u pravu ili biti ljubazan, uvek budite ljubazni. Izaberite tu opciju. Kada vidite ljude da žele da vas pobede argumentom kako bi drugog okrivili, to se stalno vidi u ljubavnim vezama, ako se možete zaustaviti, jer ćete nekoga okriviti, vi recite: Šta bi bilo lepo sada reći? Šta mogu da kažem da bi se ova osoba osećala bolje?

 

Da pobeđujemo ili da budemo u pravu je nešto u šta je Ego siguran. Ono što nas Ego uči jeste da zapamtite da smo svi ovde ljudska bića koja imaju spiritualno iskustvo.

 

Istina je da smo svi spiritualna bića koja imaju ljudsko iskustvo. Podsetite sebe na to da je vaša suština u svetu spiritualnosti. Kao što je rekao Isus: Duša nam daje život, bez nje naše telo se računa kao ništa.

 

To je Ego", zaključuje dr Dajer.

 

Kćeri, ne nosi marke, budi marka: Najbolji savet majke koji ćete ikada čuti!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...