Dirljivo

U tramvaju je srela ubogog dedu: Priča Beograđanke hit na društvenim mrežama! (FOTO)

Ima dosta Života u Beogradu, nemojte im okretati glavu, nemojte biti baja od dva metra, poručuje devojka
Lifestyle
00:36h Autor:
Foto: Ilustracija / Kurir, Zorana Jevtić

Beograđanka Aleksandra prepričala je na Fejsbuku šta joj se nedavno dogodilo dok se vozila tramvajem broj 9 kroz prestonicu Srbije.

 

Naime, pored nje je prošao dekica koji je nosio torbe sa sobom, a ono što je saznala o njemu, zauvek ju je promenilo.

 

"Vozim se devetkom po ovoj vrućini, tramvaj staje kod Slavije, ulazi jedan dekica pogrbljen, sitan, visine mozda 1,30. Sa sobom vuče jedan veliki kofer, torbu i jednu ručnu torbicu, iza njega baja sa cvikama visine dva metra čeka da se dekica popne s tim teretom da bi on ušao.

 

Vozimo se tako ja ne mogu da odvojim pogled, dekici se spava, pada mu glava, žedan je i umoran. Prolazimo moju stanicu, čekam njegovu. Tramvaj se zaustavlja kod 4. aprila. Ja mu uzimam kofere i kažem da ću ga ispratiti, ide do Trošarine, pitam ga kako je mislio sam sa koferima, on kaže: Pa eto, polako...

 

Zastaće vam knedla u grlu: Priča zbog koje se cela Srbija stidi!

 

Foto: Ilustracija / Shutterstock
Foto: Ilustracija / Shutterstock

 

Pita me za ime kako bi se pomolio za mene u crkvi. Kaze mi da se zove Života, rođen je 1933. i radi da zaradi malo za hleb u crkvi Svete Bogorodice u Zemunu, malo očisti okolo i skloni sveće. Od države dobije pomoć 3.000 dinara mesečno. Živi u jednoj sobici u Ripnju.

 

Života putuje da bi zaradio nešto malo para i dobio milost u pekari pored, od Ripnja sve do Zemuna. Ako ga ikad i vi sretnete, pomozite mu s koferom i dajte mu nešto malo para za hleb.

 

Ima dosta Života u Beogradu, nemojte im okretati glavu, nemojte biti baja od dva metra...", zaključuje u svom statusu Aleksandra.

 

Ima platu 30.000, i može sebi sve da priušti: Beograđanka otkriva kako!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...