Probajte i vi

Tera nesreću i samoću: Moćan zaštitnik kojeg svako treba da ima uz sebe!

Širom sveta je cenjen već hiljadama godina zbog svoje prekrasne boje i snažnih pozitivnih kvaliteta, pa ovaj kamen mnogi narodi smatraju svetim
Lifestyle
19:32h Autor:
Foto: Profimedia

Tirkiz je moćan zaštitnik i iscelitelj koji donosi sreću, radost i ljubav.

Njegovo ime potiče od francuske reči koja znači turski kamen, a tako je nazvan jer je u Evropu došao preko turskih trgovaca. Širom sveta je cenjen već hiljadama godina zbog svoje prekrasne boje i snažnih pozitivnih kvaliteta, pa ga mnogi narodi smatraju svetim.

Tirkiz je jako efikasan iscelitelj, koji razgaljuje duh, a telu osigurava blagostanje. Kamen je koji štiti, a kao talisman se koristi od pamtiveka. Veruje se da menja boju kako bi upozorio na opasnost ili na neveru.

Kad vas pogodi nesreća, bolest, gubitak voljenih: Evo kako da izbacite negativnu energiju iz doma!

Tirkiz podstiče duhovno usklađivanje i poboljšava komunikaciju s fizičkim i duhovnim svetom. Kad se stavi na treće oko pojačava intuiciju i meditaciju.

Istražuje prošle živote i pokazuje koliko je kreacija vaše "sudbine" proces koji traje i koji zavisi od toga šta radite u svakom trenutku. Tirkiz je kamen pročišćenja. Raspršuje negativne energije i čisti elektromagnetni smog, pružajući zaštitu od zagađivača u okruženju.

Balansira i usklađuje sve čakre sa suptilnim telima i prilagođava fizičku ravan duhovnoj. U tradicionalnoj misli, tirkiz ujedinjuje zemlju s nebom, spajajući mušku i žensku energiju. Ovo je kamen empatije i ravnoteže. Podstiče samorealizaciju, kreativno rešavanje problema i smiruje živce kod javnih nastupa.

Psihološki, tirkiz je kamen koji daje snagu. Razgrađuje mučenički stav i samosabotažu. Mentalno, tirkiz daje unutrašnju smirenost, istovremeno zadržavajući pažnju, pa potpomaže kreativno izražavanje. Emotivno, tirkiz stabilizuje promene raspoloženja i donosi unutrašnji mir.

Unose nemir, nesreću i bedu u vaš dom: Sitnice koje morate da promenite!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stimuliše romantičnu ljubav. Fizički, tirkiz je odličan kamen za iscrpljenost, depresiju i napade panike. Štiti od spoljašnjih uticaja i zagađivača u atmosferi. Povezan je s petom čakrom pa razvija komunikaciju, kreativnost i izražavanje, kao i psihičku senzibilnost i povezanost s onostranim. Pripadajuće planete su Venera i Neptun, element zemlja i vazduh, a astrološki znakovi su Strelac, Jarac, Vodolija i Riba.

Tirkiz ojačava meridijane tela i suptilna energetska polja. Jača imunitet i regeneriše tkivo, podržava apsorpciju hranljivih materija, ublažava infekcije, isceljuje celo telo, posebno oči. Smanjuje povišenu kiselost i ublažava giht, reumatizam, dobar je za želudac. Takođe ima antiupalno i detoksikacijsko delovanje i ublažava grčeve i bol.

Stara zaboravljena narodna verovanja: Običaji koji slute zlo i nesreću!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...