Forenzička analiza

Forenzička analiza: Isplivale nove intrige o smrti Džona Kenedija!

De Mej je nakon analize izjava svedoka izneo logičke zaključke, koji bi možda mogli da pobiju sve ranije teorije
Lifestyle
15:48h Autor:
Forenzička analiza: Isplivale nove intrige o smrti Džona Kenedija!
Foto: Profimedia

U forenzičkoj analizi ubistva američkog predsednika Džona Kenedija, autor knjige Dosijei Lija Harvija Osvalda: Zašto je CIA ubila Kenedija, Flip de Mej otkriva novu teoriju atentata za koju kaže da prethodno nije bila uzeta u obzir.

Detalji iz života Josipa Broza Tita: Posao državnika, postelja nezasitog ljubavnika!

De Mej je uveren da Osvald nije bio na šestom spratu zgrade s koje je 22. decembra 1963. pucano na Kenedija. Do ovog zaključka je došao nakon analize tvrdnji tri ključna svedoka i rekao je da su lagali ili bili nepouzdani.

U iznenađujućem obrtu De Mej takođe tvrdi da je Osvaldova puška bila korišćena u atentatu, iako on nije pucao iz nje. On tvrdi da je Osvald bio samo "žrtveno jagnje", a atentat je izvršio neidentifikovani muškarac prema naredbi CIA koja je Kenedija smatrala izdajnikom SAD. Ove tvrdnje dodaju novi sloj intrige Kenedijevoj smrti.

Kako je stradao Edgar Alan Po: Tajanstvena smrt, kao prepisana iz njegovih knjiga!

Od ubistva u Dalasu objavljeno je na desetine teorija zavere oko atentanta na najpopularnijeg američkog predsednika, a dve komisije koje su istraživale slučaj su jedna drugoj protivurečile.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prema službenoj verziji, Osvald se u vreme ubistva Kenedija u 12.30 sati nalazio u zgradi Texas School Book Depository, na šestom spratu, u kojoj je u to vreme bio zaposlen. Da je to tačno, Osvald bi, piše de Mej, trebalo da bude pored prozora gledajući kolonu u kojoj se vozio Kenedi neko vreme pre toga, kako bi sastavio pušku. Ali, priče svedoka o tome gde se tačno u zgradi neposredno pre atentata nalazio Osvald su različite.

Osim toga, glavni svedok koji je rekao da je video Osvalda na prozoru, stajao je preko puta zgrade. Međutim, prema kasnije objavljenim fotografijama, na kojima se vidi gde stoji taj svedok, de Mej zaključuje kako je nemoguće da je s te udaljenosti prepoznao osobu koja se nalazila na prozoru s kog je izvršen atentat.

Isprva ga je, naglašava de Mej, svedok opisao kao mnogo starijeg, a pre fizičkog prepoznavanja video je njegovu fotografiju, jer su je emitovale televizijske stanice.

Osvald nije bio dobar strelac, niti je vežbao pucanje, odnosno nekoliko puta koliko je i bio u streljani, vlasnik streljane kaže da Osvald pucanje nije uzimao za ozbiljno. Na suđenju je objasnio da je pogađanje mete iz nepodešene puške moguće, a da je takođe moguće pogoditi metu ukoliko se mnogo ne vežba.

Ali, kombinacijom nepodešene puške i slabom ili nikakvom vežbom, jako su male šanse da se meta pogodi i to dva puta, s koliko je metaka bio pogođen Kenedi.

Tiho mučila svoje muke, tajnu ponela u grob: Sve tragedije iz života Jelene Krsmanović

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs