Iskustvo i nauk za sva vremena

Kad srozaš sve kriterijume za jedno popodne: Iskrena priča Srpkinje o najvećem ženskom problemu!

Nisam od onih žena koje ponosno šetaju svoje stomake plažom i ne opterećuju se zbog toga. Ništa im ne zameram, zavidim im čak, ali ja to ne mogu, kaže žena
Lifestyle 12.06.2016. - 14:15h Autor: Blic Žena
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Kada dođe leto, sve žene se bacaju u potragu za novim, zanosnim modelom kupaćeg kostima. I u kabini za probanje sačeka ih sve ono što su potiskivale još od septembra prošle godine - nakupljene masne naslage za koje se nisu pobrinule na vreme.

 

Tada neke briznu u plač, neke odustanu od letovanja ili se pomire sa tim da će morati da odu u mukotrpnu potragu za modelom kupaćeg koji će uspeti da pokrije sve nesavršenosti.

 

Jedna od njih je i Srpkinja koja je javno ispričala svoju priču o jednom od najvećih ženskih problema kojima se dame uporno opterećuju - izgledom na plaži.

 

"Pošto se naše letovanje u Grčkoj primaklo, pomislim da bi mi dobro došao neki novi dvodelni, znate, ovi najmoderniji koji nemaju bretele na gornjem delu. Već sebe vidim kako u njemu puna samopouzdanja koračam ka moru, a kosa mi leprša na vetru. Baš kao u ovim silnim reklamama sa zgodnim devojkama.

 

Tako je počela potraga... Iskustvo i nauk za sva vremena.

 

Ovako sam ja to zamislila... da se baš slatko nasmejem sama sebi, puna entuzijazma ulazim u prvu prodavnicu.

 

Kupaći kostimi koji sakrivaju višak kilograma: 3 savršena modela za punije dame! (FOTO)

 

Foto: Ilustracija / Profimedia
Foto: Ilustracija / Profimedia

Hvatam se za razne kupaće i pronalazim baš taj koji mi se dopada, gornji deo nema bretele, donji deo je baš kako treba, ni plitak, ni suviše dubok, a čini mi se da može da pokrije i pozadinu. Izabrem jedan. Pa da probam.

 

Kako skidam koji komad odeće, u ogledalu vidim odraz meni poznate žene, ali sa malo većim gabaritima. Pokolebam se kad pogledah onaj broj S na kupaćem, ali odlučim da probam. Kad ono... korpe su u redu, pune kako treba, ali ne mogu da skopčam pozadi. Kako stežem preko leđa kupaći i primičem kopče, tako se salce preliva preko kupaćeg. Stanje šoka! Kako ti se ovo omaklo?

 

Hrabro probam donji deo. Ok je, ušla sam u kupaće gaćice ali... avaj, preko donjeg dela obesio se stomačić, mekana nekotrolisana gomila sala od koje ne vidim rub kupaćeg. I kako izgledam? U kombinaciji "kipi na sve strane"?  Pa spremno za cirkus, a ne za plažu.

 

Nisam od onih žena koje ponosno šetaju svoje stomake plažom i ne opterećuju se zbog toga. Ništa im ne zameram, zavidim im čak, ali ja to ne mogu.

 

Počela sam da psujem sve bureke i pite koje sa pojela sa svojom drugaricom Sosom ove zime na poslu. I one čokoladne kolače za silne slave i proslave. Ali najviše sam proklinjala ogledalo kod kuće koje mi "nije ukazalo na problem" (u stvari, ja nisam htela da vidim evidentno).

 

2 najvažnije stvari kod kupaćeg kostima: Dobro pogledajte, nije sve za svakoga! (FOTO)

 

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Dosta jadikovke. Kupaći mi treba pa treba, pa sam se otisnula u dalju potragu. Tek je to bila kataklizma. Odgovara mi donji deo, pa je gornji velik, ili gornji super, a donji nestane u mojoj pozadini. Ili gornji deo obećava da će biti providan čim se skvasi, a donji ima toliku količinu šljokica koje žuljaju. Na kraju su mi bili krivi i svi proizvođači kostima koji nemaju model za mene, kvalitet tkanine, male kabine...

 

Bila sam očajna, demoralisana, besna na sebe, znojava i ono najvažnije - bez kupaćeg kostima.

 

Šetam gradom i, kao očajnik koji se hvata za slamku, ulazim u još jednu radnju u nizu i probam još jedan kostim. Više mi nisu bitne šare, model, samo da u njemu izgledam pristojno.

 

Kako čovek skrlja standarde za samo jedno popodne!

 

Ušla sam u kupaći, super. Salo kipi, ali više to nije tako strašno. Da li zbog toliko šamara od ogledala koje sam dobila za kratko vreme ili što sam prihvatila da ljuljam malo više. Mislim, daleko je to od onog što sam zamislila, ali daj šta daš...

 

Srećna što sam ipak kupila kupaći, otišla sam na piće... preskočila sam kolač! Možda stignem da malo ispeglam to salo ako se potrudim, šta mislite?", zaključila je žena.

 

Brzinska dijeta pred more: Za 15 dana skinite do 15 kg koji se ne vraćaju!

 

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...