Neverovatna ispovest

Nauk za sve nevernike: Bog otvorio oči devojčici koja ih nije imala!

Njen primer je dokaz da naša vera u Boga koji čini čudesa, koji stvara ni iz čega sve, može da promeni naše živote
Lifestyle
21:32h Autor:
Nauk za sve nevernike: Bog otvorio oči devojčici koja ih nije imala!
Foto: Shutterstock

Svedočanstvo malene Markite oduševljava svet, a njen primer dokaz je da naša vera u Boga koji čini čudesa, koji stvara ni iz čega sve, može da promeni naše živote. Ovo čudo je predivno, a prepričao ga je brat devojčice Dejvid F. Kelton.

Moja sestra Markita

Moj otac je bio ateista. Bilo je to prirodno jer su i njegov otac i deda bili ateisti. Mamu su odgojili roditelji koji su bili hrišćani, ali dve njene tetke su bile spiritistički medijumi. Pokušavale su da zainteresuju i moju majku za svoje okultističke seanse, ali čak i kao mala devojčica, mama je znala da je to pogrešno.

Mi deca već smo bili u nevolji i pre nego što smo došli na svet. Moja starija sestra Markita se rodila bez očiju; ja sam gotovo umro na rođenju; moj mlađi brat Tim bio je rođen kao hemofiličar, a Nejtan, najmanji, bio je blizu smrti mnogo puta zbog ozbiljnih napada astme.

Poruka stare siromašne bake: Daj Bogu priliku da ti pomogne, pričekaj 3 dana!

Ja sam se rodio tokom jedne žestoke zimske oluje. Mama je bila pentekostalka i pozvala je dve svoje prijateljice iz crkve da se mole za nju tokom poroda. Lekar se teško borio s mećavom da stigne do naše kuće. Mama je mnogo sati imala trudove. Oluja je zadržala lekara u našoj kući, tako da je i jeo i spavao tamo. Mamine dve molitvene saradnice su se molile s njom sve vreme i kad sam konačno bio rođen, svaka od njih držala je jednu maminu ruku i jako se molila. I mama se molila.

Mama je znala da će sa mnom sve biti u redu iako sam bio blizu smrti. Ona je već naučila šta Bog može da učini. Pet godina ranije, kad su ona i tata očekivali svoje prvo dete, mama je sanjala jedan strašan san: videla je svoje detence bez očiju. I to je upravo ono što se dogodilo – Markita se rodila bez očnih jabučica.

Reakcija na tu tragediju nije bila ista kod tate i mame. Tata je bio slomljen. Iako smo bili siromašni, tata je rekao najboljem oftalmologu u državi da će učiniti sve samo da njegova ćerka vidi. Nakon pregleda, lekar je sa suzama u očima rekao mom ocu da ne troši novac: "Nema tog specijaliste koji bi mogao nešto da uradi; ona nema očne jabučice."

Video siromašno i gladno dete i pitao Boga zašto to dopušta: Dobio odgovor kojem se nije nadao!

Mama je prvih nekoliko dana nakon Markitinog rođenja provela u kajanju. Osećala se krivom što se udala za ateistu, pa je provodila mnogo vremena tražeći od Boga da joj oprosti. Zapravo je kao tinejdžerka osećala poziv za misionarku u nekoj stranoj zemlji, ali nije bila poslušala Boga jer se zaljubila u tatu.

Mama je sa suzama nastavila da se moli za svoju novorođenu Markitu sve dok se nije dogodio nešto značajno dok je čitala Jevanđelje po Jovanu. Učenici su pitali Isusa da li je određeni čovek rođen slep zbog svog vlastitog greha ili greha svojih roditelja. Isus im je odgovorio: "Nije sagrešio ni on ni roditelji njegovi, već je rođen slep da bi se na njemu ogledala Božja dela." Te reči podigle su se sa stranice Biblije u tri dimenzije. Mama je počela da plače od radosti i slavi Boga.

Nakon toga, svakog dana je nežno prala lepljivu sluz koja je izlazila iz Markitinih praznih očnih duplji, nadajući se novim očima. Njene sestre i susedi su mislili da joj se od žalosti poremetila pamet, jer im je neprestano govorila da će Bog Markiti stvoriti oči. Dok je jednoga dana prala očne kapke sedam nedelja staroj bebi, primetila je prvu suzu. Srce joj je eksplodiralo od uzbuđenja. Markitini su očni kapci zatreptali, a zatim su se otvorili i otkrili dva prekrasna smeđa oka! Mama je počela da viče od ushićenja!

Jedina stvar koju Bog očekuje od nas: Mudra poruka Vladete Jerotića!

Zgrabivši Markitu u naručje, istrčala je iz kuće vičući svakome ko je mogao da je čuje: "Dođite da pogledate moje malo čudo! Bog joj je dao oči!" Komšije su dotrčale iz svih pravaca. Deda je radio u svom vrtu prilično daleko, ali je i on čuo viku i dotrčao. Zatim je požurio u mlekaru, gde je radio tata, i rekao mu da odmah dođe kući. Kada je video Markitu, tata je pao na krevet jecajući. Odmah je dao zavet – pogrešno misleći da Bog to od njega traži – da nikada više neće pušiti. I nikada više nije zapalio cigaretu.

Bez da je uopšte pregledao dete, oftalmolog je počeo da plače u trenutku kad je video Markitu. Znao je da se dogodilo čudo. Lekar je, priznajući da je jednom bio hrišćanin, odmah na licu mesta ponovo posvetio svoj život Bogu – i umro od srčanog udara nekoliko nedelja kasnije.

Iako je prošlo mnogo godina, Markitin vid je odličan do današnjeg dana. A njena čudnovata priča dotakla je bezbroj ljudi.

Molite se, čak i ako ne verujete u Boga: Evo zašto je dobro da to uradite!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs