Pismo boga

Odgovor na sve naše molitve: Da može, Isus bi se ovako obratio ljudima!

Te noći, dete moje, pokazao sam koliko mi je stalo do tebe. Da si mi beskrajno dragocen, i koliko te volim. Rodivši se u vitlejemskoj štalici, odbačen od svih, uzeo sam na sebe teret današnjeg čovečanstva
Lifestyle
20:02h
Odgovor na sve naše molitve: Da može, Isus bi se ovako obratio ljudima!
Foto: Thinkstock

U prazničnom smo periodu i ovih dana pred Božić sigurno mnogi od nas upućuju molitve Isusu Hristu. Ali, kada bi se on obratio nama povodom svog rođendana, šta bi imao da nam kaže, postavlja pitanje maturantkinja Viktorija Kralj i donosi vrlo realan odgovor, u liku Isusa Hrista.

Jedina stvar koju Bog očekuje od nas: Mudra poruka Vladete Jerotića!

Drago dete!

Te noći, dete moje, došao sam na svet pod krovom trošne, male štale, da bi ti jednoga dana mogao da dođeš u veliko Kraljevstvo mog Oca. Rodio sam se od žene da bi ti bio nanovo rođen od Duha Svetoga. Krstio sam se u vodi da bi ti bio kršten i vodom i vatrom. Plakao sam da bi ti mogao da se smeješ. Bio sam siromašan da bi ti mogao da uživaš večna dobra. Radio sam kako bi ti jednoga dana bio stostruko nagrađen za svoj rad.

Propovedao sam kako bih te vratio k sebi. I na kraju, umro sam kako bi ti živeo.

Te noći, dete moje, pokazao sam koliko mi je stalo do tebe. Da si mi beskrajno dragocen, i koliko te volim. Rodivši se u vitlejemskoj štalici, odbačen od svih, uzeo sam na sebe teret današnjeg čovečanstva. Samim začećem pristao sam na muku i patnju, pristao sam da podnesem svaki greh koji si ti, čoveče, počinio u svojoj slobodnoj volji. Podneo sam svaki udarac koji si mi zadao svojim grešnim načinom života, svojim ružnim rečima ili nečistim mislima.

Poruka stare siromašne bake: Daj Bogu priliku da ti pomogne, pričekaj 3 dana!

Te noći, dete moje, došlo ti je spasenje. Spas kojeg nisi ni svestan. Znaš li, da ja tada nisam došao na svet, ti bi se rodio, živeo i umro? Ali nakon smrti ne bi prešao u večni život, već u večnu propast. Shvataš li da sam trideset i tri godine proveo na ovoj zemlji da bi ti mogao da dođeš k meni? Toliko sam te ljubio.

Te noći, dete moje, mislio sam na tebe. Mislio sam na tvoje divno lišce, prekrasne oči i prelep osmeh. Mislio sam na tvoju detinju i nevinu dušu, koja traži smisao života. Mislio sam na tvoj život i na tvoje probleme i rane. Mislio sam na tvoj odnos s drugima i na tvoj odnos sa mnom. Mislio sam kako ćeš biti srećan što sam došao zbog tebe, kako bih mogao da te jednog dana pozovem k sebi.

Te noći, dete moje, dao sam obećanje. Obećanje da te nikada neću napustiti. Da ću uvek biti uz tebe, čak i onda kada me ti sam odbaciš. Obećao sam da ću te uvek čekati, koliko god bio daleko od mene. Da ću te uvek voleti, koliko god ti mene mrzeo. I znaš šta? Ja svoja obećanja ne kršim.

S ljubavlju, tvoj Isus.

Tinejdžer umro na 20 minuta: Isus ga vratio u život! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs