Počnite prvi dan u nedelji uz muziku i lagani doručak

6 načina da se izborite sa ponedeljkom

Ustanite ranije i uvek nađite vremena da sebi spremite ukusno jelo, a sve stvari koje treba da poneste sa sobom spakujte prethodne večeri
Lifestyle
01:32h
6 načina da se izborite sa ponedeljkom
Foto: Shutterstock

Prvi dan u nedelji zna da izaziva glavobolje ukoliko se probudite loše volje, zato se trudite da razmišljate o lepim stvarima i ustanite sa osmehom. Sitnice često znaju da zakomplikuju dan, pa savetujemo da ne dozvolite da vam stres i nedostatak vermena od ponedeljka naprave haotičan dan, koji često poželite da preskočite. Dajemo vam 6 načina da prebrodite početak sedmice.

1. Mislite pozitivno i crpite energiju iz stvari koje vas čine srećnim

Ako otvorite oči i odmah počnete da mozgate o svim problemima, ponedeljak će vam biti obojen u crno, u skladu sa vašim mislima. Rasteretite se i uradite suprotno - prisetite se svega lepog što vam se dešava ili što želite da vam se desi i mislite pozitivno. Nema boljeg načina da sami sebi obasjate jutro od dobre energije i iskrenog osmeha.

2. Sklonite zavese, dopustite svetlosti dana da uđe u vašu sobi i otvorite prozor

Talas osveženja doživećete ako dopustite vazduhu da uđe u vašu spavaću sobu. Koje god da je doba godine jutarnji ritual otvaranja prozora mora da postoji, jer ustajali vazduh u prostoriji u kojoj spavate samo će vas još jače naterati da ne poželite da ustanete iz kreveta. Razvucite zavese, jer ćete zbog svetlosti lakše i brže otvoriti oči.

3. Napravite u nedelju uveče listu stvari koje morate da završite

Ne znate šta ćete pre da uradite kada počne taj omraženi ponedeljak? Ako imate puno obaveza, koje čekaju u redu da budu završene, napravite mali plan prethodne večeri, kako sebi ujutro ne biste stvarali dodatno opterećenje. Napišite na papirić vreme i mesto gde morate da odete ili spisak stvari koje treba da kupite. Tako će vaš dan automatski biti organizovaniji, a i sebe ćete poštedeti nerviranja.

4. Ne istrčavajte iz kuće i ne jedite hranu usput, već uživajte u laganom doručku kod kuće

Trenutak kada sednete za sto i u miru uživate u hrani ne samo da vam daje fizičku snagu da prebrodite dan, već i psihičku. Poštujte jelo i dajte mu tretman koji zaslužuje, jer je veoma značajno da u pravilnom sedećem položaju jedete, a ne da to obavljate trćeči na putu do posla, uz obaveznu brzu hranu po pekarama, koju uzimate za poneti.

5. Pustite veselu muziku

Koliko puta vam se desilo da pevušite pesmu koju čujete od ranog jutra, a da vam se pritom uopšte ne sviđa? Tokom jutarnjih časova ljudski mozak upija informacije iz spoljnog sveta poput sunđera, zato omogućite sebi da vam barem u glavi tokom čitavog dana ostane pesma koju volite i koja vas izmami osmeh na lice.

6. Noć pre odaberite idealan autfit u zavisnosti od prilike

Kažu da je često razlog za loš san zgužvana odeća, koja stoji na krevetu ili u ormaru. Zato, u nedelju uveče razmislite šta bi od garderobe bilo najbolje za početak sedmice, a da se pritom u njoj osećate prijatno. Ispeglajte stvari i postavite ih tako sa samo uskočite u njih ujutro.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Ponedeljak