Pokažite interesovanje i stabilnost

3 detalja koja vam na razgovoru za posao garantuju uspeh

Da biste oduševili stručni žiri na intervjuu ne pričajte loše o prethodnom šefu i predlažite nove ideje pomoću kojih bi kompanija unapredila svoj biznis
Lifestyle
11:16h
3 detalja koja vam na razgovoru za posao garantuju uspeh
Foto: Shutterstock

Pravljenje dobre biografije i motivacionog pisma, nije jedini trud, koji morate da uložite u procesu traženja posla. Intervju je najbitniji deo, gde morate da pokažete sve vaše kvalitete, ili barem one najbitnije, koji odmah izbijaju u prvi plan. Zato, sledite ova tri važna savte biznis stručnjaka, na koje morate da vodite računa tokom razgovora za posao.

1. Budite fokusiraniPokažite da ste fokusirani tako što ćete istražiti ključne podatke o kompaniji ili firmi, u kojoj želite da se zaposlite. I najmanje neznanje o delatnostima firme je nedopustivo u modernom svetu. Na razgovor dođite jasno fokusirani na oblasti u kojima želite da radite, i pokažite strast i zainteresovanost za poziciju za koju aplicirate.2. Pokažite da ste stabilni i pouzdaniPoslodavci cene mentalno, emocionalno i fizički stabilne osobe. Postoji mnogo kandidata za posao koji su kvalifikovani za određeno radno mesto, ali njihova upečatljiva nesigurnost izbija u prvi plan. Loš primer su i oni koji toliko mrze svoj prethodni posao ili bivšeg šefa da imaju potrebu da samo o tome pričaju. Ni jedan poslodavac ne želi da čuje da pričate loše o prethodnom šefu, jer bi i sam mogao da se nađe u toj poziciji. Zato držite jezik za zubima i izvagajte šta smete reći, a šta ne. 3. Budite profitabilniProfitabilnost znači opstanak i rast, tako da vaša sposobnost da predložite načine na koje bi kompanija mogla da ostavari dodatni profit je nešto što će vas sigurno izdvojiti iz mase. Da bi to uradili prvo morate da razumete kako kompanija pravi novac i kako bi vaša uloga u kompaniji mogla dobro da se iskoristi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs