Inostrana karijera

Kako do posla u inostranstvu?

Koristite Internet i raspitajte se o platama u životnoj oblasti koja vas zanima, jer je standard drugačiji u svim zemljama, a zatim pronađite sledeće sajtove koji oglašavaju slobodna radna mesta širom sveta
Lifestyle 19.09.2013. - 23:06h
Foto: Shutterstock

Izazov zbog promene sredine ili teška materijalna situacija države u kojoj se nalaze podstiče mnoge mlade ljude da započnu poslovnu karijeru u insotranstvu. Donosimo vam neke korisne saveti koji vam mogu pomoći u ovoj misiji traganja posla van svoje zemlje.

 

Prvo što treba da znate jeste da traženje "posla u inostranstvu" graniči sa potragom za skrivenim blagom u sopstvenom podrumu. Ukratko, termin je previše opširan i neće vam doneti željene rezultate. Nasuprot tome, traženje posla u Italiji ili Austriji već je znatno određeniji termin.

 

Na Internetu postoje mnogi sajtovi koji će vam pružiti informacije o životnom standardu zemalja za koje ste zainteresovani. Potražite informacije o platama u industriji kojoj pripadate i troškovima života u datoj državi ili gradu, u koji biste bili voljni da otputujete da biste mogli da poredite platu koju biste potencijalno zarađivali sa troškovima.

 

Osim sajtova na kojima možete pronaći honorarni posao, na netu je moguće, istina nešto teže, pronaći sajt koji oglašava slobodna radna mesta širom sveta. Ipak, uz malo truda, mi vam donosimo samo neke za koje se nadamo da bi vam mogli biti od koristi. Jobs global je kompanija koja se predstavlja kao posrednik za zapošljavanje osoblja širom sveta, ali trenutno najviše pozicija imaju u azijskim zemljama.

 

Takođe, u grupi Looking for a job/offering job na Couchsurfing sajtu možete pronaći otvorene radne pozicije u svim krajevima sveta.

 

Ono što bi bilo korisnije kad je potraga za poslom u inostranstvu u pitanju jeste da pronađete "lovce", koji posreduju između poslodavaca i zaposlenih u potrazi za talentovanom radnom snagom. U većini slučajeva potrebno je da se obratite mejlom sa odabranom granom industrije koju želite ili konkretnim poslom koji biste radili, te državi ili gradu u koji biste išli, a potom čekati njihov odgovor. Kompanija koje se bave regrutovanjem radne snage je mnogo, ali mi ćemo navesti samo neke.

 

Hays - servis za regrutovanje radne snage širom svijeta
Get hired - sajt za regrutovanje radne snage šriom svijeta koji uz to omogućava obavljanje intervjua sa potencijalnim poslodavcem putem Interneta video četom
Pharmadrome - nudi posredovanje između farmaceutskih i zdravstvenih ustanova i kompanija i potencijalne radne snage čije kvalifikacije zadovoljavaju rad u ovoj branši
Amiqus - kompanija koja se bavi posredovanjem za poslove u gejming industriji
Find a forestry job - kompanija koja pomaže u zapošljavanju u šumarstvu

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...