Pratite korake

Kako da umnožite sreću i obilje: Radite ovo i Bog će vas dvostruko nagraditi!

Strah je senka u umu koju podržava neznanje i zamračena svest. Kad svoj strah iznesete na svetlo razuma i inteligencije, on to ne može da podnese i nestaje
Lifestyle
19:02h Autor:
Kako da umnožite sreću i obilje: Radite ovo i Bog će vas dvostruko nagraditi!
Foto: Fonet

Postoje mentalni otrovi kao što postoje i telesni otrovi. Mentalni otrovi su pogrešne misli koje deluju u podsvesti poput zagađene struje što izlazi na površinu čak i više godina nakon lošeg iskustva (bolesti, gubitka, nesreće, itd.).

Pre nekog vremena čitao sam o naučnom eksperimentu u Rusiji u kojem je šest zdravih i dobro uhranjenih mačaka hipnotizovano. Dat im je cijanid i ostale su žive, dok je šest drugih, slabo uhranjenih životinja uginulo. Ukoliko imamo dovoljno vere u Božju silu u nama, možemo da poništimo delovanje svakog smrtonosnog otrova, mentalnog ili bilo kog drugog.

Jedina stvar koju Bog očekuje od nas: Mudra poruka Vladete Jerotića!

Koja su preventivna sredstva?

Prvi korak je od ovog trenutka ne bojati se tumora, tuberkuloze, artritisa ili mentalnog poremećaja. Drugi korak je spoznaja da je određeno stanje posledica pogrešnog razmišljanja i da nema više moć nad vama; tada uzdižete Boga u sebi. To će zaustaviti svako delovanje otrova u vama ili u osobi za koju se molite.

Proglasite okolnosti "prividnima" i veličajte Boga tako što ćete na mestu gde je bio problem videti savršeno rešenje, lepotu i celinu.

Najčešći mentalni otrovi su strah, mržnja, samosažaljenje, zlovolja, zavist, osamljenost, osvetoljubivost i depresija. Sve su to zapravo oblici straha. Biblijsko ime za strah je slepa, lažna misao zvana Golijat. Reč Golijat označava agresivnu misao ili ideju koja se hvali svojom snagom, strahotnošću i osornošću, misao koja vas pretnjama podređuje svojoj nepravednoj vlasti.

Izbacite siromaštvo iz doma: 8 jednostavnih stvari koje svako može da uradi!

Možda se bojite susreta s tim razbojnikom, nametljivcem i pljačkašem u svom umu. Možda se bojite ishoda i oklevate da se otvoreno sretnete s tom zloslutnom senkom i izbacite je iz sebe.

Kako biste se rešili tog razbojnika zvanog strah, neophodno je igrati ulogu Davida. David označava čoveka koji voli Boga i zna za postojanje samo jedne vrhovne Sile što deluje kao Jedinstvo i ne poznaje nikakva neslaganja ili svađe, i čije je ime Ljubav. David, koji predstavlja vašu svesnost o prisutnosti i snazi Božjoj, ubio je filistejskog diva Golijata, ili strah, kamenom iz svoje pastirske praćke.

Strah je senka u umu koju podržava neznanje i zamračena svest. Kad svoj strah iznesete na svetlo razuma i inteligencije, on to ne može da podnese i nestaje.

Privucite novac: 5 lekcija koje čuda čine!

Plodovi straha su:

a) Mržnja, koja predstavlja pogrešno usmerenu ljubav i koja je utemeljena na neznanju.b) Samosažaljenje, koje je zapravo zaokupljenost samim sobom. Taj mentalni otrov uvlači se kroz telesni krvotok trujući izvore nade i vere, dovodeći do senilnosti, melanholije, itd. Protivotrov je otkrivanje svog drugog ja (Boga) i opijanje spoznajom ljubavi prema Bogu, kao i osećaj jedinstva s jedinom Silom – to će da dovede do novog rođenja mira, zdravlja, poverenja i snage.

3 moćna saveta: Kako da prirodno privučete dobre stvari u svoj život?

c) Strah od starosti je sledeći mentalni otrov. Vreme telesne starosti ne znači prohujale godine, već zoru mudrosti, istine i lepote. Vreme za vašu dušu, za vas. Najvažnije vreme. Doba za postizanje cilja ljudskog života – samospoznaju.d) Osamljenost je nedostatak ljubavi. Oni koji nemaju ljubavi je traže, ali ljubav i prijateljstvo pronalaze oni koji i sami ljube. Protivotrov za osamljenost je zaljubiti se u Božje prijatelje u svom umu. Imena tih prijatelja su dobra volja, ljubaznost, nežnost, mir, strpljivost, razumevanje i iskreni interes za druge.

Izlivajte Božju ljubav – dvostruku meru Duha – na one oko vas; tako ćete smesta da oterate osamljenost.Bog će vam takođe dati dvostruku nagradu, i vaša dobra volja će izvanredno da se umnoži.

(Iz knjige Džozefa Marfija "Kako (do)biti ono što želite")

Poruka stare siromašne bake: Daj Bogu priliku da ti pomogne, pričekaj 3 dana!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs