Loša karakterna osobina

3 sigurna znaka koji otkrivaju lažova za 5 sekundi: Ne dozvolite da vas prevare!

Naučnici su otkrili načine koji će da vam pomognu da prema govoru tela prepoznate da li vas neko laže za manje od 5 sekundi
Lifestyle
19:12h Autor:
3 sigurna znaka koji otkrivaju lažova za 5 sekundi: Ne dozvolite da vas prevare!
Foto: Shutterstock

Laganje je loša karakterna crta na koju, ruku na srcu, niko od nas nije imun. Svako izrekne barem neku najneviniju laž. Prosečna osoba iskrivi istinu 11 puta za 7 dana, pokazala je jedna studija. Isto tako, naučnici su otkrili načine koji će da vam pomognu da prema govoru tela prepoznate da li vas neko laže za manje od 5 sekundi.

1. Glava

Osoba koja vam govori laž sigurno će da pokuša to da prikrije, ali pokreti njene glave otkriće vam da iz usta tog lažljivca ne izlazi istina. Jedan od znakova da vas neko laže je gotovo neprimetno treskanje glavom kojeg osoba koja ne govori istinu nije ni svesna.

Ako želite da imate moć: 8 pokreta da dobijete sve što hoćete!

2. Ruke

Ako neko ko je inače opušten i smiren odjednom stalno gestikulira rukama (pokazuje prstima na nešto, češe se po licu ili ima neke druge nemirne pokrete ruku), možete da budete sigurni da vas laže.

3. Govor

Osobi koja laže treba duže da odgovori na pitanje od one koja govori istinu, pa vrlo često napravi pauzu usred rečenice (kako bi smislila nastavak laži).

Oči uvek odaju laž: Evo šta sve možete da pročitate iz nečijeg pogleda!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs