Neverovatno

Nekad lepotice, danas predmet podsmeha i osude: Ove žene se svaki dan kaju zbog jedne stvari (FOTO)

Čak i one koje ne žale što nose tetovaže, izložene su osudi okoline koja im poručuje da će nakon smrti biti kažnjene zbog svoje "nepromišljenosti"
Lifestyle
08:32h Autor:
Nekad lepotice, danas predmet podsmeha i osude: Ove žene se svaki dan kaju zbog jedne stvari (FOTO)
Foto: Reuters / Zohra Bensemra

Lepota žena u planinama Aures u Alžiru nekad se merila prema tetovažama. Te žene su sada stare, njihove bore sve su dublje, a tetovaže blede.

"To je bilo pravilo, bilo je i moderno. Da biste bile lepe, morale ste da se tetovirate, pa sam to učinila i ja", ispričala je 106-godišnja Fatma Tarnouni.

Njena komšinica Aiša Dedžal (73) tetovirala se kad je imala 25, jer je htela da bude lepša od drugih devojaka. Sada duboko žali zbog takve odluke.

I Fatma i Aiša danas se susreću sa brojnim problemima, a jedan od najvećih je osuda okoline u kojoj puno ljudi smatra da je tetovaža greh protiv islama.

Želja za veštačkom lepotom joj je uništila život: Ona ne može da zatvori oči, ali nema nazad! (FOTO)

Foto: Reuters / Zohra Bensemra
Foto: Reuters / Zohra Bensemra

Sa druge strane, Dženu Benzahru (74) majka je na silu tetovirala kad joj je bilo samo devet godina. Govorila je kako želi da joj ćerka bude lepa.

"Još se sećam toga. Bilo je jako bolno, plakala sam, nisam želela da me tetoviraju", rekla je priča Dženu, koja je za "oproštaj greha" od Boga darovala sav svoj srebrni nakit.

I 80-godišnja Fatma Hadad učinila je isto. Tetovirali su je kad je imala 18 godina, a sada joj je to najveći problem u životu. Fatma Bedredine (94) je svoju tetovažu sa lica pokušala da ukloni kod lekara, ali savetovali su joj da to ne radi, jer je u njenim godinama to jako rizičan zahvat.

Pre 50 godina je hipnotisala svet: Oličenje lepote i slavni seks simbol danas izgleda ovako! (FOTO)

Foto: Reuters / Zohra Bensemra
Foto: Reuters / Zohra Bensemra

Kamsa Hougali (68) ispričala je da je njen slučaj nešto drugačiji od ostalih. Njoj je mama savetovala da se tetovira kako bi joj to donelo sreću, s obzirom na to da su joj prva tri deteta koje je rodila iznenada preminula, pre nego što se tetovirala.

"Mislila sam da će mi nakon toga Bog dati decu i da ću sačuvati svoj brak. Bilo je teško biti žena bez dece. Nakon što sam se tetovirala, rodila sam šestoro dece i još su živa", kaže Kamsa.

Sve žene mahom su tetovirane po licu, a bol prilikom tetovaža koju su prošle u mladosti kod većine je sada zamenio psihički bol. Čak i one koje ne žale što nose tetovaže, izložene su osudi okoline koja im poručuje da će nakon smrti biti kažnjene zbog svoje "nepromišljenosti".

Svakodnevni gresi: 17 stvari koje Biblija zabranjuje, a hrišćani stalno rade!

Foto: Reuters / Zohra Bensemra
Foto: Reuters / Zohra Bensemra
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs