Pravi borac

Ruganje ga nije omelo u pobedama: Jedina želja uspešnog gluvog tenisera (17)! (FOTO, VIDEO)

Tokom jednog meča pokušao je da objasni sudiji da je nezadovoljan suđenjem, a domaći navijači oponašali su njegove gestikulacije i rugali su mu se. Li je seo na klupu, stavio peškir na glavu i zaplakao. Ali vratio se na teren
Lifestyle
20:00h Autor:
Ruganje ga nije omelo u pobedama: Jedina želja uspešnog gluvog tenisera (17)! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

Li Dak Hi (17) rodio se gluv. Ali to ga nije sprečilo da ide za svojim snom. Ljubav prema tenisu bila je prejaka. Čudesna priča južnokorejskog mladića prava je inspiracija za sve i pokazatelj kako snaga ljudskog duha pobeđuje sve prepreke. Li ne čuje ni lopticu, ni sudije ni publiku, a opet pobeđuje. Ove sezone slavio je na nekoliko Futures turnira i završio je godinu kao 230. na ATP-ovoj listi. Prošle godine je bio 6. junior sveta.

"Govore da je gluvoća nedostatak i slabost. Ali ja ne gledam tako na to. Meni je ona najveća prednost. Niko ne može da me omete tokom meča, ni publika ni protivnik. Mogu bolje da se koncentrišem nego ostali igrači", rekao je Li.

Gluv od rođenja, odrastao bez oca: Teška životna priča seksi manekena za kojim žene lude! (FOTO)

Foto: AP
Foto: AP

"Možda drugi misle da mi je teško, ali nemam problema s tim. Oslanjam se na svoj instinkt, pratim reakcije suparnika i sudije", dodao je Li.

Nažalost, tokom karijere morao je da se susretne i sa zlobom i ruganjem. I sam je priznao da mu je najteže bilo na turniru u Indoneziji. Igrao je protiv domaćeg igrača Kristofera Rungkata, najboljeg indonežanskog tenisera. Pokušao je da objasni sudiji da je nezadovoljan suđenjem, a domaći navijači oponašali su njegove gestikulacije i rugali su mu se.

Nagluvi bebac dobio slušni aparat: Njegova reakcija će vas oduševiti! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Li je seo na klupu, stavio peškir na glavu i zaplakao. Ali vratio se na teren i pobedio protivnika 6-3, 6-1. U inat i prkos svima koji su ga ismejavali. Skromni Li žali samo za jednom stvari.

"Hteo bih da čujem pljesak publike", rekao je mladi Li.

Njegovoj majci su rekli da ga pobaci, ona je to odbila: Životna priča Andree Bočelija! (FOTO, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs