Prema Feng šuiju

Želite bogatstvo i sreću u 2016? Evo gde ne smete da stavljate ukrase!

Saznajte kako da novogodišnju i božićnu dekoraciju uredite tako da vam stvara pozitivnu energiju u domu
Lifestyle 08.12.2015. - 21:30h Autor: atma.hr
Foto: Shutterstock

Vreme praznika zna da bude i stresno, kako za kućni budžet tako i zbog priprema i euforije. Feng šui ne samo da pomaže u uređenju doma i doprinosi blagostanju, već nam nudi i savete kako da novogodišnju i božićnu dekoraciju uredimo tako da nam stvara pozitivnu energiju u domu.

 

Ukoliko mislite da je potpuno svejedno gde ćete staviti novogodišnju jelku i kako ćete je ukrasiti, varate se! Mesto za jelku po Feng šuiju je od izuzetne važnosti jer će doneti harmoniju u dom.

 

Stvari koje odbijaju novac iz vašeg doma: Evo zašto ste okruženi lošom energijom!

 

Gde postaviti jelku

 

Zimzeleno drvce simbolizuje dugovečnost i prijateljstvo. Prema sertificiranim Feng šui praktičarima, trouglasti oblik novogodišnje jelke smatra se simbolom "vatre" u Feng šuiju, a najbolje mesto za ovaj simbol je u sobi koja zauzima gornji levi ugao vaše kuće. Ovaj prostor se smatra "površinom bogatstva", a trouglasti oblici i predmeti sastavljeni od drveta su naročito snažni. Postavljanje jelke na ovom mestu će da privuče bogatstvo i prosperitet u vaš dom.

 

Takođe, dobra mesta za novogodišnje jelke su generalno svi ugovi vašeg doma ili centralni deo kuće, gde će da se stabilizuje energija tokom ove užurbane sezone.

 

Drevna veština privlačenja ljubavi: 7 tajni koje garantuju uspeh!

 

U slučaju da ste jelku postavili na sever, ukrasite je staklenim dekoracijama plave, bele, srebrne i zlatne boje.

 

Jelka na zapadu ili severozapadu bi trebalo da bude u belim, srebrnim, zlatnim i žutim tonovima, a nikako crvenim.

 

U slučaju da se jelka nalazi u jugozapadnom ili severoistočnom delu doma, povoljne su dekoracije u žutim i crvenim tonovima i puno keramičkih ukrasa, dok se bela i srebrna boja ne preporučuju.

 

Kako bismo doprineli kvalitetnijoj povezanosti porodice, poželjno je da svaki član postavi barem jedan ukras na jelku budući da tim činom postavlja i svoju ličnu energiju. Gde god da stavite vašu jelku, pobrinite se da ne blokirate protok Či energije kroz vaš dom.

 

6 stvari koje donose novac u Novoj godini prema Feng šuiju: Crveni novčanik, zlatan nakit, novi sat

 

Ne sme da bude postavljena na mesta koja blokiraju protok Či energije, kroz prednji ulaz, ili preblizu vratima.
Možda ćete morati da preuredite prostor u sobi gde stavljate jelku. Ako to učinite, budite sigurni da nameštaj neće da blokira prostor za hodanje ili protok Čhi energije. Možda želite da premestite neke komade nameštaja u drugu prostoriju za vreme praznika, kako biste omogućili energiji da slobodno teče kroz prostor.

 

Zapamtite, kada vaš dnevni boravak ili porodična soba bude prepuna božićnim poklonima, porodicom i prijateljima, prostor će da bude u još većem haosu. Feng šui savetuje da jelku ne stavljajte:

 

– u hodniku ili sobi gde može da blokira prolaz

 

– u području gde će da ometa protok Či energije

 

– previše blizu izvora toplote ili kamina, gde može da izazove požar ili da se osuši brže

 

10 stvari koje treba da uradite u decembru: Magičan period je pred nama!

 

Ukrašavanje doma

 

Za postizanje pozitivnog raspoloženja generalno u prazničnom dekoru kuće koristite puno tamnozelene boje. U domu je prisutna prevelika količina energije vatre (zapaljene sveće, sveprisutna crvena boja i ukrasna rasveta) koja doprinosi svađama i nervozi, a tamnozelena boja je uspešno upija. Zimzelene grančice, venčići, dekoracije i zeleni stolnjaci odlično balansiraju energiju prostora.

 

Ovih dana se često fotografišemo, pa je poželjno da imate na umu da je fotografija s troje ljudi poređanih u jednom redu izuzetno nepovoljna. U slučaju da se porodica sastoji od tri osobe, one treba da poziraju u formi trougla pri čemu se osoba koja najviše zarađuje smešta u gornju poziciju.

 

Za prijatnu atmosferu svakodnevno zapalite aroma lampicu s uljima mandarine, pomorandže, limuna ili cimeta.

 

Novogodišnja sujeverja: Ne služite piletinu, izbegavajte pranje veša!

 

I još:

 

– nemojte da izbegavate svetleće i svetlucave ukrase. Vatra simbolizuje slavu i ugled, a lampice simbolično predstavljaju vatru

 

– kako biste poboljšali zdravlje, Božićnu zvezdu ili neko drugo živo cveće zasađeno u zemlji držite na sredini prostorije

 

– ukrasne anđele stavite levo od ulaznih vrata. Na taj način osiguraćete pomoć dragih ljudi

 

– u desni ugao, suprotan od ulaznih vrata, stavite dve mirisne ili ukrasne sveće. Na taj način ćete osigurati praznike pune ljubavi i razumevanja. Najbolje boje za sveće su žuta, ružičasta i crvena.

 

– oživite svoj dom svežim bojama i ugodnim mirisima

 

– iza vaze s cvećem postavite ukrasno ogledalo kako bi se lepota duplirala

 

– glavna rasvetna tela ne bi trebalo da budu previše jaka

 

– dodajte jastuke ili neke druge okrugle predmete koji će pomoći protoku pozitivne energije

 

– pozovite paran broj gostiju

 

– ne posedajte drage goste u blizini vrata. Ko sedi prvi do izlaza, uvek prvi odlazi

 

– dopustite deci da uživaju, što manje vičite.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs