Češće nego što mislite

Da li i ti obmanjuješ sebe: Laži koje žene stalno sebi govore, i veruju u njih!

Koji god da je razlog stvar postaje ozbiljna kada osoba počne da veruje u ove rečenice i da se zavarava da su istinite
Lifestyle 17.11.2015. - 19:00h Autor: smedia
Foto: Shutterstock

Svakome se nekada desi da slaže sam sebe. Koji god da je razlog, stvar postaje ozbiljna kada osoba počne da veruje u ove rečenice i da se zavarava da su istinite.

 

Proverite da li govorite sebi nešto od ovoga i koliko često. Ako je to češće nego što bi trebalo, vreme je za promene. Ne zaboravite, vaš najvažniji odnos je sa vama samima.

 

Seks će sve rešiti
Da li probleme u braku ili vezi rešavate seksom? Da li ste od onih žena koje će rađe završiti u krevetu nego u svađi? Vreme je da razmislite koliko ova "strategija" stvarno funkcioniše. Naravno da će seks rešiti vaše nesuglasice, ali to će biti samo trenutno rešenje. Svi vaši problemi će se ponavljati dok ih god ne budete rešili kako treba - razgovorom, raspravom, pa i svađom. Iako vam je možda teško da se sukobite direktno sa vašim partnerom smognite snage da rešite stvari kao prava žena. Tek onda se posvetite seksu.

 

Baš mi treba ova haljina, cipele, tašna...
Ovo je jedna od najčešćih laži koje žene sebi govore i ima direktan uticaj na dubinu džepa. Kada žena ugleda prelepe cipele ili tašnu, granica između "želim" i "treba mi" postane nevidljiva, a ona pada u iskušenje. Rezultat je orman prepun stvari koje ćete obući jednom u životu. Najjednostavnije rešenje je da sebi odredite budžet za šoping i striktno ga se držite.

 

Nik Vujičić, čudo od čoveka: U životu imate dva izbora - biti ogorčen ili biti bolji!

 

 

Ovu stvar ću nositi zauvek
Ova rečenica je samo varijanta prethodne. Sve što pokušavate je da nađete dobar razlog za kupovinu komada odeće koji vam se posebno dopao. Budite iskreni prema sebi, da li ćete uštedeti tako što ćete tu stvar nositi dugo ili ako vam novčanik ostane u torbi? Ako stvarno želite da uštedite, pretresite dobro svoj orman i zabavite se stvarima koje već imate.

 

Sutra počinjem da vežbam
Ako stvarno želite da vežbate, počnite koliko danas. Osećaćete se bolje i bićete zadovoljni sobom. A ujedno ćete olakšati sebi sutrašnji odlazak na vežbanje.

 

Nije ljubomoran, sve je to iz ljubavi
Vaš dragi teško podnosi i vaš najobičniji razgovor sa prijateljem, a vi sebe ubeđujete da samo pokazuje svoju ljubav? Nemojte opravdavati njegove iracionalne nastupe ljubomore jer, iako je malo ljubomore sasvim normalno, preterane reakcije to sigurno nisu.

 

Ljubomorni do srži, proklinju tuđu sreću: 5 osobina čoveka koji vam ne treba u životu!

 

 

Uvek smo zajedno jer se mnogo volimo
Ko još ne želi da provodi svoje slobodno vreme sa partnerom? Jedan deo slobodnog vremena da, ali sve slobodno vreme? Da li stvarno verujete da treba da ste stalno sa njim? Ako ste toliko zajedno, vreme je da tražite malo prostora za sebe. Ne zaboravite da ste vi pre svega samostalna ličnost i da ljubav ne znači da vaš partner mora da bude pored vas ili zna šta vi tačno radite. Izađite sami ili sa prijateljicama, obezbedite sebi i odvojen život. Dajte mu priliku da se uželi.

 

Potreban mi je muškarac u životu
Iz kog tačno razloga vam je potreban? Dajte sebi vremena da se opustite posle razvoda ili veze. Iskoristite vreme da upoznate sebe. Ako u međuvremenu neko naiđe, super. Ako ne naiđe, nema veze. Nikada nemojte prihvatati bilo koga samo zato što mislite da vam je potreban u datom trenutku. Ljubav treba da bude magična i bolje je da budete sami nego sa bilo kim.

 

Tempirane bombe, njihov bes će vas uništiti: Bežite od ovih 5 znakova kad se naljute!

 

 

Kada brinem o mojoj porodici, pokazujem im ljubav
Naravno, ali bez preterivanja i žrtve. Da li će vaše dete misliti da ga volite jer ste mu oprali pantalone čak i kada ste mrtvi umorni ili zato što ste ga zagrlili kada mu je bilo teško? I zašto ljubav mora da bude povezana sa brigom? Dozvolite sebi da se opustite zajedno, da se zabavite, razgovarate, otkrivate svet. Videćete kako će ljubav da cveta.

 

Previše sam stara za...
Godine su samo broj i nemaju nikakav uticaj na ono što želite. Nikada niste previše stari za zabavu, za ljubav ili novu diplomu. Obratite pažnju na svoja osećanja umesto na godine i otkrićete šta vas čini srećnom.

 

Zapis star 800 godina: Jedini način da živite srećno i mirne savesti!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...