Zauvek zapamćeni

Braća koje se plašila cela Engleska: Blizanci iz pakla krili bizarnu tajnu! (FOTO)

Za samo nekoliko dana provedenih u kaznenoj instituciji, jednog čuvara su polili sopstvenim fekalijama, drugog vrućim čajem, a trećeg su uspeli da vežu za rešetke svoje ćelije
Lifestyle 26.09.2015. - 16:18h Autor: 24sata.hr
Foto: Profimedia

Rođeni u istočnom Londonu 1933. godine, blizanci Ronald i Redžinald Krej su dvadeset godina kasnije postali gangsteri kojih se plašila cela Engleska.

 

Kada su Ronald Roni i Redžinald Redži 1952. godine pozvani na odsluženje vojnog roka, njih dvojica su izdržali otprilike nekoliko sati. Već su sutra ujutru zaključili da to nije za njih i čvrsto rešili da napuste vojsku - milom ili silom.
Naravno, odluka je pala na silu, s obzirom na to da ih zapovednik nije pustio kući.

 

UZNEMIRUJUĆE! Najbrutalniji slučaj zlostavljanja žene: Jeziva priča devojke (17)! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Roni, koji se amaterski bavio boksom, nokautirao je zapovednika i braća su već u vreme za čaj opet bila kod kuće.

 

Sledećeg jutra su po prvi put u životu bili uhapšeni. U zatvoru su napravili još veći nered. Za samo nekoliko dana provedenih u kaznenoj instituciji, jednog čuvara su polili sopstvenim fekalijama, drugog vrućim čajem, a trećeg su uspeli da vežu za rešetke svoje ćelije. Usput su i zapalili krevete na kojima su spavali.

 

Na kraju, njihovo ponašanje je bilo okarakterisano kao toliko nedolično, da su nečasno otpušteni iz vojske. To ih i nije previše pogodilo s obzirom da su upravo to i želeli.

 

Sadista, ubica i vampir sa likom anđela: Bizarni život mađarske grofice (FOTO)

 

Ipak, to je obojici onemogućilo ulazak u svet boksa, o čemu su sanjali još od malih nogu, pa su se odlučili za nešto mnogo drastičnije - kriminal.

 

Njihova prva investicija bio je bilijar klub, u kome su sklopili prve poslove. Njihova svakodnevica se sastojala od oružanih napada, reketiranja, pljački i otmica, pa su na taj način stekli brojne noćne klubove i nekretnine.

 

Uprkos svemu, blizanci su uspešno izbegavali zatvor, a njihov moć i uticaj je rastao munjevitom brzinom. Napravili su dobre kontakte u politici i sudstvu, pa su 1960-ih imali status šarmantnih i sposobnih vlasnika noćnih klubova i članova kulturološke Swinging London scene.

 

Ludi genije! Sam sebi iskopao oko, umro kao devica: Bizarni život Isaka Njutna!

 

Foto: Profimedia / Braća Krej sa pevačicom Džudi Garland i Markom Heronom
Foto: Profimedia / Braća Krej sa pevačicom Džudi Garland i Markom Heronom

Njihov status dodatno su ojačala druženja sa lordovima, političarima i zvezdama poput, koga drugog nego, Frenka Sinatre. Bilo je to za njih zaista zlatno doba.

 

"Bile su to najbolje godine naših života. Bitlsi i Roling Stonsi su vladali pop scenom, a moj brat i ja smo vladali Londonom. Bili smo nedodirljivi", napisao je u svojoj autobiografiji Roni Krej.

 

Roni je bio homoseksualac, a Redži biseksualac. Tu tajnu čuvali su svim raspoloživim sredstvima kako njihovi neprijatelji ne bi otkrili njihovu slabost. Pre nego što su postali "nedodirljivi", navodno su išli u toliku krajnost da su imali incestoidne odnose.

 

"Prema Roniju, blizanci su kao mladići imali seksualne odnose isključivo jedan s drugim, jer su bili uplašeni da će se vest o tome proširiti po gradu. Obojica su imali veze i brakove sa ženama, najverovatnije zbog slike u javnosti", napisao je Džon Person, autor biografije o braći Krej koji je imao prilike da intervjuiše i Ronija i Redžija.

 

Zločini, poremećena psiha, krvava žrtva: Sablasne bliznakinje, medicinski fenomen! (FOTO, VIDEO)

 

Foto: Profimedia / Venčanje Redžinalda Kreja
Foto: Profimedia / Venčanje Redžinalda Kreja

Godine 1966. Roni, koji je patio od paranoidne šizofrenije, ubio je Džordža Kornela, člana protivničkog klana, a nešto kasnije i Džeka Mekvitija, manje bitnog člana sopstvenog klana pod imenom The Firm.

 

Nakon nekoliko ovakvih ubistava, zadobili su pažnju inspektora Leonarda Rida, koji je odlučio da im stane na put. Do 1967. Rid je skupio dovoljno dokaza da konačno okonča njihovu eru vladanja Londonom.

 

U maju 1968. godine policija je privela blizance i još 15 članova njihove bande, što je ohrabrilo svedoke da progovore.

 

I Redži i Roni su osuđeni na doživotnu robiju, a njihov treći brat je morao da odleži desetak godina zbog saučesništva u nekoliko ubistava.

 

Kako je bolovati od akutne šizofrenije: Danijel (24) otkrio svoje iskustvo

 

 

Godinama kasnije, tačnije 1985. godine, policija je otkrila da braća Krej čak i iza rešetaka nisu prestali da deluju. Naprotiv, ispostavilo se da su iz zatvora vodili vrlo unosan posao. Te godine, od njih je samo Frenk Sinatra unajmio 18 telohranitelja.

 

Roni, koji je u međuvremenu proglašen neuračunljivim, umro je u 61. godini života od srčanog udara. Bilo je to 1995. godine. Nakon bratove smrti Redži se "vratio Bogu". Iz zatvora je pušten u martu 2000. godine, kada je pomilovan.

 

Nekoliko nedelja kasnije umro je od raka bešike, a njihov život nedavno je po drugi put ovekovečen filmom Legend.

 

Ova biljka me je spasila od raka: Muškarac otkrio neverovatno iskustvo! (RECEPT)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs