Urnebesne scene

More, kad uzmem motiku: Giga Moravac, urnebesni lik stare Jugoslavije! (VIDEO)

Rola koja ga je definitivno proslavila jeste legendarni lik Gige Moravca u seriji "Bolji život"
Lifestyle
21:06h Autor:
More, kad uzmem motiku: Giga Moravac, urnebesni lik stare Jugoslavije! (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen / CroBalkanChannel4

Marko Nikolić je jedan od najpoznatijih srpskih pozorišnih i televizijskih glumaca.

Rođen je u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine, a u Beograd je došao da bi studirao glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju.

Još od 1970. godine član je Narodnog pozorišta, gde i danas igra, a tokom karijere duge više od 50 godina, svoju radnu biografiju ukrasio je brojnim ulogama u predstavama, filmovima i serijama.

Jedna od poslednjih, poznatijih uloga jeste ona u seriji Budva na pjenu od mora, ali rola koja ga je definitivno proslavila jeste legendarni lik Gige Moravca u seriji "Bolji život".

Šta će biti s kućom, zapaliću je: Danilo Bata Stojković, život neodoljivog šarmera! (VIDEO)

Gotovo da nema osobe u zemlji i regionu koja nije gledala i obožavala ovu domaću sapunicu, a njegove replike iz serije i dan danas se ponavljaju.

Dobrodušni šef pravne službe u državnom preduzeću koje vode nepismeni lopovi ne može da ostane ravnodušan na mutne radnje, pa se nervira i pokušava da istera pravdu, a svojom gestikulacijom i nezaboravnim humorističkim replikama i dan danas zasmejava publiku.

Halo, ovde Žika Pavlović permanentno: Lik koji je volela cela Jugoslavija! (VIDEO)

Ima troje dece koje obožava i želi im što bolji život, ali deca kao deca, teraju po svom, što opet Gigu Moravca dovodi do ludila.

Tu je i njegova najveća ljubav, supruga Emilija (Svetlana Bojković), bez koje ne može da zamisli život, pa je cela nacija saosećala sa jadnim Gigom kada je Ema rešila da ga ostavi zbog profesora Markovića (Voja Brajović).

Osim u porodici, Giga ne može da kaže "ne" ni svojoj sekretarici Žarki (Radmila Savićević), sa kojom je imao urnebesne dijaloge.

Riska od Ristane, vriska će tek da nastane: Radmila Savićević, baka koju je voleo ceo Balkan!

Pre svega, on je čovek od principa i moralnih načela, pa je više puta osuđivao burni život ćerke Violete (Lidija Vukićević).

Ali, kao i većina ljudi u tadašnje vreme, Giga je jedva krpio kraj sa krajem, a njegovo dovijanje kako dođe do novca posebno je uveseljavalo gledaoce.

Tu je i najmlađi sin Boba (Dragan Bjelogrlić), predstavnik novog vremena na koje on nije navikao, pa ga zbog toga najlakše istera i takta.

Alo, Šojić na aparatu: Lane Gutović, večita legenda komedije! (VIDEO)

Ipak, i on je samo čovek koji ima dušu, pa se ponekad opusti po svom starom dobrom "moravskom običaju", što je njegovu suprugu dovodilo do ludila.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs