Gde će im duša

Najbizarnije pljačke grobova: Ukrali i telo Čarlija Čaplina, ništa im nije sveto! (FOTO)

Godine 1978. dva muškarca su ukrala telo najslavnijeg komičara u istoriji iz groba u švajcarskom selu Korziju-sur-Veviju. Odmah nakon toga, njegova udovica je primila zahtev za otkupninom u iznosu od 600.000 američkih dolara
Lifestyle
10:56h Autor:
Najbizarnije pljačke grobova: Ukrali i telo Čarlija Čaplina, ništa im nije sveto! (FOTO)
Foto: Profimedia

Pohlepa je gadna stvar i ljude neretko navodi na potpuno morbidne stvari. Među njima je sigurno i pljačkanje grobnica. Ovde donosimo neke od daleko najbizarnijih:

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

1. Glava slavnog reditelja ukradena usred jezivog obreda

U julu 2015. godine iz groba je ukradena lobanja Fridriha Vilhelma Murnaua, možda i najpoznatijeg nemačkog reditelja u istoriji. Pljačkaši grobnice otvorili su njegov metalni kovčeg i iz njega uzeli samo glavu, dok grobnice njegove braće nisu dirali. Na grobnici su pronađeni i tragovi voska, pa policija pretpostavlja da je lobanja ukradena usred okultnog obreda.

Grobnica nemačkog reditelja oskrnavljena je već nekoliko puta i to s jednim jedinim motivom - čovek je režirao "Nosferatu", kultni nemi horor film.

Postavila kameru na majčin grob: Zaprepastio ju je snimak! (VIDEO)

2. Ukrao tela 29 devojaka i sređivao ih za "rođendane"

Anatolij Moskvin uhapšen je 2011. godine nakon što je u roku od nekoliko godina obišao 700 grobalja i iskopao 150 grobova. Više od 30 tela mladih devojaka je i doneo kući i sređivao ih za imaginarne "rođendane".

Iako je utvrđeno da govori 13 jezika, tada 46-godišnji Anatolij Moskvin proglašen je nespremnim za suđenje zbog "mentalnih poremećaja". Još uvek se nalazi u psihijatrijskoj klinici. On i danas tvrdi da je njegova fascinacija mrtvima započela sa 12 godina kada je na putu do kuće sreo pogrebnu kolonu i da ga je nekoliko muškaraca prisililo da poljubi obraz 11-godišnje preminule devojčice.

3. Ukrali telo Čarlija Čaplina, pa ga zakopali u kukuruzište

Godine 1978. dva muškarca su ukrala telo najslavnijeg komičara u istoriji iz groba u švajcarskom selu Korziju-sur-Veviju. Odmah nakon toga, njegova udovica je primila zahtev za otkupninom u iznosu od 600 000 američkih dolara. Ona je odbila da plati poručivši im da njen suprug na to nikada ne bi pristao i da bi ih nazvao "smešnima". Videvši da od novca na taj način neće biti ničega, otmičari su pretnje počeli da usmeravaju na njeno dvoje najmlađe dece.

Nakon istrage koja je potrajala pet nedelja, policija je uhapsila dva automehaničara - Poljaka Romana Vardasa i Bugarina Ganča Ganeva. Pod pritiskom su priznali da su telo zakopali u polje kukuruza nekoliko kilometara od Čaplinove porodične kuće. Vardas je osuđen na četiri i po godine fizičkog rada, a Ganev na 18 meseci zatvora.

Kada sam zaista počeo da volim sebe: Mudre reči Čarlija Čaplina koje je poklonio čovečanstvu!

4. Masoni ukrali ruke argentinskog predsednika?

Godine 1976. telo bivšeg argentinskog predsednika Huana Perona smešteno je u porodičnu grobnicu u Buenos Ajresu. Punih 13 godina kasnije stranka koju je osnovao Peron dobila je anonimno pismo u kojem su pljačkaši njegove grobnice naveli kako su iz groba uzeli njegove ruke, šešir i mač. Vratiće ih, napisali su, samo ako im se isplati otkupnina u iznosu od osam miliona američkih dolara. Istraga je pokazala da pljačkaši zaista nisu "blefirali" i da je u grobnicu zaista provaljeno. Stranka je odbila da plati otkupninu, a istraga je dovela do hapšenja šestoro ljudi. Međutim, nitko nikada nije osuđen, a ukradeni delovi tela i stvari nikada nisu vraćene.

I danas se smatra da su pljačkaši imali "vetar u leđa" iz visokih političkih krugova s obzirom da u grobnicu nije provaljeno, već su pljačkaši imali ključ. Nekoliko ljudi povezanih s istragom od tada je umrlo pod nerazjašnjenim okolnostima. Rosana Guber, argentinska antropološkinja, pisala je da su Peronove ruke za Argentince predstavljale simbol moći i da njihova krađa nije bila tek čin krađe, već da je imala i duboko kulturološko značenje. Autori Demijan Nabo i Dej0vid Koks pisali su da je Masonska loža "P2" bila uključena u pljačku i da su ruke ukradene usred rituala.

Misterija smrti Eve Peron: Suprug naručio lobotomiju kako bi je ućutkao?

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

5. Ukrao zube Johanesa Bramsa i Johana Štrausa

Sredinom 2012. godine austrijska policija je osumnjičila državljanina Slovačke za pljačku grobnica dva slavna kompozitora iz 19. veka. Uhapsili su ga nakon opsežne istrage i pregleda snimka kojeg je objavio on sam i na kojoj je vidljiva provala.

On je iz lobanja Bramsa i Štrausa uzeo po nekoliko pravih i veštačkih zuba. Kasnije je utvrđeno da se pljačkaš zove Ondrej Jajcaj i da je zube planirao da izloži u svom muzeju uz predmete koje je ukrao iz ostalih grobova.

Bizarna medicinska verovanja: Seks sa devicom leči sifilis, krv šišmiša vraća vid!

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs