Horoskop otkriva

Kad novac dođe pod ruku: Lav najviše troši, Bik spava sa parama!

Stav prema novcu svakog horoskopskog znaka zavisi od vaspitanja i prilika, ali i od nekih karakterističnih sklonosti
Lifestyle
22:16h Autor:
Foto: Thinkstock

Iako je stav prema novcu najpre određen vaspitanjem i prilikama, zvezde ipak utiču na određene sklonosti u trošenju i štednji. Takođe, zvezde utiču na to da li ćete se i u kojoj meri obogatiti.

 

Evo kako se ponašaju horoskopski znakovi:

 

Anđeoska karta za maj: Sve promene koje nosi ovaj mesec i kako ih prevazići!

 

1. Ovan nema računice

 

Impulzivni pripadnici ovog znaka inače nisu promišljeni, pa tako ni u finansijskim pitanjima. Idu iz krajnosti u krajnost - na računu mogu imati velike cifre, a u drugom trenutku biti u minusu do grla. Ovnovi nikako nisu škrtice jer oni rado kupuju i troše novac na druge.

 

Pre kupovine ne razmišljaju dva puta, međutim neće se kajati naknadno. Nisu predviđeni za bogatstvo, njima je bitnije da novac troše za svakodnevna zadovoljstva i užitke, pa čak i ako to ponekad znači život iznad njihovih mogućnosti.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

2. Bik skuplja novac

 

Pripadnici ovog znaka su jedni od četiri pripadnika Zodijaka sa najvećim šansama da će zgrnuti bogatstvo. Oni u novcu vide sigurnost, a fond za crne dane imaju gotovo uvek, čak i kad pomislite da nemaju od čega da stavljaju "sa strane".

 

Ipak, to ne znači da će u životu kupovati jeftino, oni ciljaju na kvalitetne i skupe stvari koje će ih služiti godinama. Neki bi mogli reći da su škrti, no oni su zapravo racionalni - neće trošiti puno na druge, ali ni na sebe ako procene da se troši na nepotrebne gluposti.

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3. Blizanci troše na sve strane

 

Definitivno nisu jedni od štedljivijih, pre su u kategoriji onih raskalašnih. Njihov moto je "novac je tu da se troši" i veruju u svoje sposobnosti snalaženja. Često dižu kredite, kupuju na kartice, a vide li nešto što smatraju dobrom prilikom za zaradu - uložiće ma koliko im se to riskantno činilo.

 

Horoskop za udavače: Koja žena će se najbolje udati!

 

U tome mogu i dobro pogoditi, međutim, čak i veće svote novca nemaju dugo, oni će ih rado potrošiti na nezaboravna putovanja, željene luksuzne predmete ili darove ljudima koji vole. Retko postaju bogati, barem dugoročno.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

4. Rakovi znaju kako da zarade

 

Pripadnici ovog znaka su svesni vrednosti koju novac ima, a nemaju problema sa štednjom ili raspodelom novca. Oni imaju zadati proračun kojeg se drže, a vrlo im je važan osećaj korisnosti koji dobijaju kroz zarađivanje novca.

 

Životna tarot karta otkriva: Da li ste pobednik ili gubitnik!

 

Kod onih Rakova koji imaju visoku radnu etiku i ambiciju, velike su šanse za zarađivanje velikih svota, pa i trajnog bogatstva. Vole investicije, samo treba da se čuvaju prevara i ponuda koje zvuče previšedobro da bi bile istinite.

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

5. Lav se novcem časti

 

U zavisnosti od njihovog odrastanja, Lavovi mogu da nauče da budu skromni ili pak da se razbacuju sa novcem ako su imali povoljnu imovinsku situaciju. Od prvih poslova koji rade, brzo uče da novac nosi moć, ali bez obzira koliko ga voleli, često ga neracionalno troše.

 

Štede samo ako je to za neki određeni cilj, u protivnom će trošiti na svoje hirove kao i na bližnje. Neće kalkulisati prilikom kupovine auta stana, već će ići za onim što im se sviđa, pa se često posle pokaju.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

6. Devica ima praktičan pristup

 

Pripadnici ovog znaka ne teže velikim bogatstvima, njima je cilj da imaju namirene osnovne potrebe, crni fond sa strane i određeni novac za luksuz. Novac im pruža sigurnost, a kako su pesimisti, upravo im tajna ušteđevina može umiriti brige.

 

Čak i ako su u takvoj situaciji da sami ne zarađuju, pokušaće u svojoj porodici da se nametnu kao "ministri finansija".

 

Rimski ljubavni horoskop: Koji znak će upoznati srodnu dušu!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 

7. Vaga puno ima, ali toliko i troši

 

Pripadnici ovog znaka često imaju sreću i prilike da zarade veće svote novca, ali jednako tako oni su sposobni da potroše pravo bogatstvo u trenutku. U glavi uvek imaju plan šta bi sledeće mogli da kupe ili da uplate - bilo da je reč o robi, putovanju, predmetima za uređenje doma, parfemu, frizuri...

 

Uvek im se sviđaju one najskuplje stvari, a radije će kupiti jednu kvalitetnu stvar nego gomilati gluposti. Pravi su raj za trgovce - lako ih je obrlatiti.

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

8. Škorpija čuva novac

 

Pripadnici ovog znaka su vrlo tajanstveni po pitanju novca, ne vole da otkrivaju ni kolika im je plata, ni koliko troše, ni koliko štede. Ako naume da uštede, u tome su odlični, pa su Zodijakom predodređeni da u kasnijoj životnoj dobi budu imućni.

 

Nije im problem da naporno rade i zanemaruju svoj privatni život, ali samo ako su za to dobro plaćeni. U svakodnevici ne troše puno, ali novce im iz džepova mogu izbiti određeni poroci.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

9. Strelac se uči raspolaganju sa novcem

 

U mlađoj dobi, pripadnici ovog znaka su neoprezni sa novcem, skloni su trošenju na gluposti, a privlači ih klađenje i nerazumna ulaganja. Iako mogu brzo da zarade novac, oni ga još brže troše.

 

Kako se često u životu nađu u situaciji bez "prebijene pare", uče kako bolje da štede. Jednako tako, sa godinama uče da je bolje kupovati kvalitetno, a ne gomilati stvari.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

10. Jarac puno računa

 

Pripadnici ovog znaka znaju koliko se treba potruditi da se novac zaradi, pa ga ne troše nerazumno. Koliko god voleli da štede i imaju tu vrstu sigurnosti, neće se povremeno odreći luksuza i nisu škrti. Štedljivost i odricanje uvek se isplati za pripadnike ovog znaka, koji u kasnijoj životnoj dobi nemaju strah od nemaštine već uživaju u onome što su stekli. Često postanu veoma imućni.

 

Mudre reči indijanskog poglavice: Ako zaprljate krevet, probudićete se u smeću!

 

11.Vodolija troši dok ima

 

Iako je veliki broj milijardera rođen u ovom znaku, to bi pre svega mogli da zahvale svojim idejama koje su im donele velike novce, a ne pristupu finansijama.

 

Vodolije se oslanjaju na kreditne kartice i minuse za svoje preživljavanje, a dok imaju novac nemilice ga troše - bez određivanja prioriteta, poput ulaganja, režija i luksuza. Dobro je da imaju u porodici nekoga ko će ih naterati da se ograničavaju u trošenju.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

12. Ribe lako postaju imućne

 

Jedan su od znakova Zodijaka kojima je naklonjena finansijska sreća, oni lako stiču bogatstvo, ali samo od njihovog umeća zavisi hoće li znati da ga sačuvaju.

 

Najgori muževi prema horoskopu: Tirani, džangrizala i cepidlake!

 

Problem se javlja ako uđu u sumnjiva ulaganja ili pak prečesto pozajmljuju novac. Potrebni su im finansijski saveti, kako bi iskoristili svoj potencijal i imali stabilnu, pa čak i odličnu finansijsku situaciju, jer će inače grcati u dugovima.

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...