Promeniće vam pogled na život

Sreća je učiniti drugog srećnim: Mudra priča koju svako treba da pročita!

Velika je sreća u tome da učinite nekoga drugog srećnim, bez obzira u kojoj se situaciji nalazili
Lifestyle 06.04.2015. - 22:42h Autor: dnevno.hr
Foto: Thinkstock

Dva ozbiljno bolesna muškarca delili su bolničku sobu. Jedan čovek je morao svakog dana sat vremena da sedi na krevetu kako bi pokušao da isprazni vodu iz pluća. Njegov krevet bio je pored prozora. Drugi čovek morao je da leži sve vreme. Zbližili su se pričom o životu, porodici, detinjstvu, poslu…

 

Svakog popodneva, kada je čovek pored prozora sedeo, opisivao je svom cimeru šta vidi kroz prozor. Čovek koji je stalno ležao počeo je da živi za te trenutke kada je njegov svet bio obogaćen svim opisima stvari koje se događaju napolju.

 

Mislite da ste siromašni? Ova priča će vas uveriti u suprotno!

 

Kroz prozor se video park sa predivnim jezerom. Labudovi su plivali u jezeru, dok su se deca igrala pored vode. Parovi su šetali držeći se za ruke. Cveće u parku je bilo predivno, a u daljini se video i grad. Dok je čovek pored prozora opisivao sve detalje, drugi čovek bi zatvorio oči i uživao u scenama. Jednog popodneva, čovek pored prozora opisao je paradu koja je prolazila pored bolnice. Iako nisu mogli da čuju zvukove, zamislili su radost.

 

Dani i meseci su prolazili. Čovek koji je morao da leži postao je ljubomoran na svog cimera i poželeo je da on dobije mesto pored prozora da bi mogao da vidi sve lepote o kojima je slušao. U svojoj očajničkoj želji, odlučio je da otruje čoveka pored prozora. Jednog jutra, sestra je ušla u sobu i videla beživotno telo čoveka pored prozora. Telo je odneto i ubrzo nakon toga drugi čovek je zamolio da se njegov krevet pomeri pored prozora. Sestra je prihvatila, smestila ga i ostavila samog.

 

Teško kontrolišete negativne emocije? Ova mudra priča je za vas!

 

Polako i uz veliki napor, ustao je i pogledao kroz prozor. Video je samo zid. Pitao je sestru šta misli zbog čega je drugi čovek opisivao onako divne prizore. Sestra je odgovorila da je drugi čovek bio slep i da nije čak mogao da vidi ni zid.

 

Rekla je: "Možda je samo želeo da Vas ohrabri i učini srećnim".

 

Pouka priče: Velika je sreća u tome da učinite nekoga drugog srećnim, bez obzira u kojoj se situaciji nalazili. Kad delimo tugu s nekim, lakše nam je. Ali, kad delimo sreću, ona je dvostruko veća. Ako želite da se osećate bogatima, izbrojite sve stvari koje imate, a koje novac ne može da kupi. Ne budite ljubomorni na druge ljude, već radite na sebi. Podelite sreću i učinite nekog srećnim. U suprotnom, naći ćete se ogorčeni i sami pred zidom.

 

Reči koje leče: Mudra priča koju svako treba da pročita!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...