Rak uzeo danak

Umire u 24. godini: Dragocene reči hrabrog momka i poruka celom svetu!

Pred kraj shvatimo da je telo zapravo jedna kutija, mesto u koje smeštamo svoju ličnost, misli, verovanja, namere. Ako u kutiji nema ničega što može promeniti svet na bolje, onda nije ni važno ako ta kutija nestane - napisao je mladić
Lifestyle 24.03.2015. - 11:52h Autor: index.hr
Foto: Ilustracija / Shutterstock

„Imam samo 24 godine, a već sam izabrao svoju poslednju kravatu. Onu koju ću nositi na svom sopstvenoj sahrani, za nekoliko meseci. Možda mi neće pristajati uz odelo, ali mislim da će savršeno pristajati uz priliku“, piše 24-godišnji momak.

 

Pismo koje sledi je njegova poslednja poruka svetu nakon što je saznao da će uskoro umreti:

 

Dijagnoza (rak) je stigla prekasno da bih imao vremena da se nadam dužem životu, ali shvatio sam da je ionako najvažnija stvar da ostaviš svet bolji  od onog kakvog ste ga zatekli. Moj dosadašnji život neće doneti neku bitnu promenu, jer nisam radio ništa previše značajno. Ali kad sam shvatio koliko malo vremena još imam, stvari su postale jasnije. Shvatio sam šta je zaista važno. I, zapravo, ovo sam pišem iz pomalo sebičnog razloga.
Želim da dam svom životu neki smisao tako što ću ovu poruku podeliti s vama. Ne gubite vreme na stvari u kojima ne uživate. Očigledno je da nikada nećete uspeti u nečemu ako to ne volite", piše momak i dodaje:

 

Rak deluje samo kroz strah - Priča žene koja je pobedila bolest uprkos najcrnjoj prognozi!

 

"Strpljenje, strast i posveta dolaze samo ako volite ono što radite. Glupo je bojati se tuđeg mišljenja. Strah vas slabi i parališe. Ako mu dopustite, samo će rasti i rasti, sve dok vas ne preuzme potpuno. Slušajte svoj unutrašnji glas i sledite ga. Neki će vas smatrati ludim, ali neki će u vama videti legendu. Preuzmite kontrolu nad svojim životom. Preuzmite odgovornost. Ograničite loše navike. Bavite se nekim sportom koji vas veseli. Ne odlažite stvari. Neka vaš život oblikuju vaše sopstvene odluke, a ne odluke drugih. Cenite ljude oko sebe. Prijatelji i porodica nepresušan su izvor snage i ljubavi. Ne uzimajte ih zdravo za gotovo", savetuje on.

 

Foto: Ilustracija /Shutterstock
Foto: Ilustracija /Shutterstock

Momak je priznao da mu je teško uopšte da opiše šta oseća, da ne oseća ljutnju i da pokušava svojim poslednjim danima da da nekakav dublji smisao. Ono za čime iskreno žali je činjenica da neće videti neke lepe stvari koje će se u budućnosti dogoditi, ali i svedočiti pozitivnim društvenim promenama, kraju ratova i slično.

 

Evo što je još dodao svojoj poruci:

 

„Brinemo se o svom zdravlju, ali onda pred kraj shvatimo da je telo zapravo jedna kutija, mesto u koje smeštamo svoju ličnost, misli, verovanja, namere. Ako u kutiji nema ničega što može promeniti svet na bolje, onda nije ni važno ako ta kutija nestane. Verujem da svi imamo potencijal, ali nemamo svi hrabrosti da ga ostvarimo. Možete samo čekati da se stvari dogode, a možete ih i sami pokretati. Zavisi od vas.

 

Sprečite ili izlečite rak u 7 koraka - Stručnjak za prirodnu medicinu otkriva kako!

 

Ostavite trag. Imajte smislen život, šta god vama predstavljalo smisao. Idite za njim. Mesto koje napuštamo je predivno igralište, na kojem je sve moguće. Ali, nismo ovde zauvek. Naš život je kratka iskra na ovoj divnoj maloj planeti koja pluta svemirom… Stoga, uživajte. Strastveno. Učinite stvari zanimljivim. Učinite ih vrednim.

 

Hvala vam", zaključio je nesrećni momak.

Foto: Ilustracija /Shutterstock
Foto: Ilustracija /Shutterstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...