Ljubav joj dala drugi život

Spasio je kuvanim jelima: Anoreksična Nina (23) bila na ivici smrti! (FOTO)

Počeo je da me zove na večere koje je sam spremao. Izvodio me je na kolače i kafu i ophodio se prema meni kao da je sve u redu, priseća se Nina koja je imala samo 32 kilograma
Lifestyle
01:06h Autor:
Spasio je kuvanim jelima: Anoreksična Nina (23) bila na ivici smrti! (FOTO)
Foto: Facebook / Ninamcarthur

Mlada bankarska službenica obolela od anoreksije bila je teška samo 32 kilograma kada je započela vezu sa komšijom, koji joj je spasao život.

Nina Mekartur (23), nekadašnja trijatlonka, tokom tinejdžerskih dana je imala 54 kilograma. Međutim, nakon što je počela da se bavi stresnim poslom, postala je opsednuta kalorijama. Kao posledica anoreksije, menstruacije su joj skroz prestale sa 18 godina. Život joj se, srećom, promenio kada se preselila u stan pored Martina Neša, komšije sa kojim je započela vezu i koji joj je pomogao da se izleči.<\/div>
"Zahvaljujući njegovoj podršci sam se izvukla. Zvuči dramatično, ali da nije bilo njega, mislim da bih umrla", izjavila je Nina za Daily Mail.
<\/div>

"Nekoliko teških godina je bilo iza mene. U trijatlonu sam se takmičila od 9. godine, ali sam morala da prestanem zbog hipertermije tokom jedne trke 2009. Nakon toga, koncentrisala sam se na studiranje i počela da radim u banci", priča Nina o počecima svoje bolesti.

"Bio je to užasno stresan period, zbog kojeg sam počela da ograničavam unos hrane i da preskačem obroke. Čak je i moja mama pokušala da me privoli da jedem, kuvajući mi omiljenu hranu. Ali bilo mi je muka od same pomisli na jelo", priznaje Mekartur.

Zar je anoreksija seksi: Dizajnerke nazvale proizvod po opasnoj bolesti (FOTO)

Kada se onesvestila na poslu 2011. otišla je kod lekara koji joj je savetovao da ode na lečenje. Međutim, ona je to odbila jer je želela da se sama izleči. Počela je da jede i imala je 47 kilograma. Tada je verovala da se oporavila, međutim, kada je upoznala jednog čoveka koji se bavio triatlonom, opet je počela da se bavi sportom i da se izgladnjuje.

<\/div>

"Izgledala sam kao kostur. Tadašnji dečko me je nagovarao da se ugojim, ali od toga nije bilo ništa i nakon godinu dana veze smo raskinuli", kaže Nina. Tada je anoreksija potpuno počela da upravlja njenim životom.

"Sa 32 kilograma nisam imala snage ni za šta, nisam mogla da se koncentrišem i stalno sam padala u nesvest. Jedino mi je dečija garderoba odgovarala, i stalno sam se oblačila slojevito. Iako je bilo očigledno da imam problem, pretvarala sam se da je sve u redu. Često bih se fotografisala sa hranom praveći se da jedem, da bi ljudi mislili da se normalno hranim. Ali moju tajnu je bilo nemoguće sakriti", priznaje ova devojka.

Krila od svih: Nikol Šerzinger godinama patila od bulimije!

Kada je upoznala komšiju Martina, stvari su konačno počele da se menjaju nabolje.

<\/div>

"U početku smo bili samo prijatelji, ali smo počeli da provodimo sve više vremena zajedno. Bio je zabrinut za mene, pa je počeo da me zove na večere koje je sam spremao. Izvodio me je na kolače i kafu i ophodio se prema meni kao da je sve u redu. Zbližila sam se i sa njegovom porodicom, koja mi je takođe pružala podršku. Martin me je onda odveo kod lekara, koji je otkrio da mi je jetra oštećena", kaže Nina, koja je nakon toga krenula na lečenje.

Mršavljenje nije dobar razlog: Sve više žena kalorije iz hrane zamenjuje alkoholom!

"Naše prijateljstvo je ubrzo preraslo u ljubav i on mi je sve vreme ohrabrivao tokom oporavka", izjavila je Nina, kojoj su lekari prepisali visokokaloričnu dijetu. Zahvaljujući njoj se za 10 nedelja ugojila 13 kilograma.

"U početku mi je bilo užasno teško, ali sam izdržala. Kako sam počela da se gojim, sve više sam volela svoje novo telo. Nedavno sam počela da živim sa Martinom, lepo nam je i zasmejava me svaki dan. Voleo me je kada sam bila u najgorem stanju i mislim da ne bih bila ovde sada da nije bilo njega", zaključila je Nina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs