Pazite šta javno pišete

Zbog jedne objave dobija pretnje smrću: Društvene mreže su joj zauvek uništile život!

Džastin kaže da je to bilo najstrašnije iskustvo u njenom životu, a zbog medijskog linča morala je da se odseli iz rodnog grada
Lifestyle
17:52h
Zbog jedne objave dobija pretnje smrću: Društvene mreže su joj zauvek uništile život!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Malo ko danas se još seća beznačajne vesti o Džastin Sako i njene politički nekorektne objave na društvenoj mreži Tviter, koji je u rekordnom roku postao tema nedelje.

Kao što kaže poslovica, Svakog čuda tri dana dosta - javnost je zaboravila na njen postupak, ali Džastin nikada neće, jer joj je to uništilo život.

Fotografija koja je zapalila internet - Evo kako beba i diploma mogu zajedno! (FOTO)

Podsećanja radi, Sako je 2013. godine objavila tvit u kom je pisalo:

"Idem u Afriku. Nadam se da se neću zaraziti sidom. Šalim se. Belkinja sam".

Tek kad je sletela u Kape Taun saznala je da je njen tvit postao viralni hit, zahvaljujući Semu Bidleu koji ga je podelio sa svojih 15 hiljada pratilaca. Kompanija IAC u kojoj je u to vreme radila, javno se ogradila od njene objave i dala joj otkaz.

Osim toga, uništen joj je i ljubavni život, a dobijala je i pretnje smrću.

Ali, nakon više od godinu dana, ova PR konsultantkinja odlučila je da se vrati u medije, kako bi sa javnošću podelila priču o tome koliko razorna sramota na društvenoj mreži može biti.

Iskustvo žene: 5 razloga za život bez društvenih mreža - Fejsbuk je topio moj mozak!

Foto: Ilustracija / Shutterstock
Foto: Ilustracija / Shutterstock

"Verovala sam da moj tvit niko neće shvatiti ozbiljno. Nažalost, nisam jedan od likova iz Saut Parka, niti komičar pa nije postojao opravdan razlog da epidemiju komentarišem na tako politički nekorektan način", objasnila je Sako.

Ona kaže da je za nju to bila velika trauma - nije mogla da spava, budila se usred noći, a čak su joj i članovi porodice poručili da je okaljala njihov ugled.

Izvređali je na Fejsbuku zbog izgleda, a onda se desio neočekivan obrt - Sve što vam treba jeste čvrst stav! (FOTO)

Sve njene objave na društvenim mrežama našle su se pod lupom, pa je bila prisiljena da se odseli iz Njujorka i pronađe novi posao. Susrela se i Bidleom, koji se javno izvinio zbog retvitovanja, koje joj je uništilo život.

Ova priča privukla je pažnju Džona Ronsona, autora knjige koja se bavi javnim sramoćenjima.

"Kad sam je upoznao, imala je želju da hiljadama ljudi objasni na koji način su je povredili i nekako popravi svoj imidž. Ali, sad joj je postalo jasno da javno sramoćenje nema veze s njom. Društvene mreže savršene su za manipulisanje željama da se bude prihvaćen, a upravo je to dovelo do ovoga", govori Ronson i zaključuje:

"Njeni mučitelji su dobijali pohvale čim su počeli da je vređaju, pa su i nastavili da rade isto. Njihova motivacija bila je ista kao i njena, želeli su pažnju stranaca", zaključuje Ronson.

Želja za veštačkom lepotom joj je uništila život - Ona ne može da zatvori oči, ali nema nazad! (FOTO)

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs