Nju vredi poslušati

Vreme je da konačno postanete srećni: Šenon je otkrila svoj recept, nakon što je dotakla dno!

Pronalaženje životne svrhe i strasti ne dolazi preko noći, ali posvećenje sreći je izbor, i ako se obavežete na njega – vaš čitav život će biti transformisan, kaže ova terapeutkinja
Lifestyle
18:22h Autor:
Vreme je da konačno postanete srećni: Šenon je otkrila svoj recept, nakon što je dotakla dno!
Foto: Facebook / Shannon Kaiser Writes

Terapeutkinja Šenon Kajzer bavi se pisanjem i držanjem inspirativnih govora, podučava na hiljade klijenata kroz vežbe, članke, kurseve, meditaciju i svoju bestseler knjigu, uređuje svoj nagrađivani sajt, putuje i izveštava kao novinar, jer je pravu sreću pronašla u pisanju, nakon što je godinama radila u marketing agenciji.

Njen neumorni duh, entuzijazam i motivacija mnogima služe kao primer i vodič, a ovo je kratka životna priča Šenon o tome kako je konačno postala srećna i zadovoljna. Kajzer kaže da je često pitaju koji je recept za sreću, a da je njen kratak odgovor: "Pratite svoje srce". I dodaje da je, sa druge strane, činjenica da mnogo ljudi ne zna šta njihovo srce, zapravo, želi.

Čine vas srećnim i zdravim, iako ne primećujete: 3 stvari koje nikada ne treba da menjate na sebi!

"Na svom putovanju do sreće, provela sam godine tražeći izlazak iz depresije. U jednom trenutku, bila sam zavisnik od droge i patila od poremećaja u ishrani. Dotakla sam dno, i kad sam već bila odustala, mogla sam da osetim promenu. Moj unutrašnji glas je rekao: "Prati svoje srce". Pronalaženje životne svrhe i strasti ne dolazi preko noći, ali posvećenje sreći je izbor, i ako se obavežete na njega – vaš čitav život će biti transformisan", kaže Kajzer.

Znala sam da sam srećna:

1. Kada sam se oslobodila svih očekivanja

"Najsjajniji trenutak u mom životu je bio kada sam shvatila da mogu da radim sve što poželim i da nikada nije kasno da se krene iznova. Prošla sam master studije marketinga i nakon deset godina rada, shvatila sam da me to ne čini srećnom. Napustila sam sve bez obzira što nisam znala šta ću dalje, nisam obraćala pažnju na očekivanja drugih, i jednostavno vremenom počela da se bavim ovim što radim i danas i što me maksimalno ispunjava."

Rešite se negativnosti savetima ruskog psihologa Ljermontova: Tehnika postavljanja tri pitanja!

2. Kada sam prestala da se fokusiram na to kako moj život izgleda, već na to kakav mi osećaj pruža

"Godinama sam bila opsednuta svojim izgledom, bila sam vegan, vegeterijanac, držala razne dijete, unajmila profesionalnog trenera, bavila se jogom i meditacijom, upoznala duhovne gurue... Sve to, jer sam bila opterećena time kako moj život izgleda, a na kraju dana sam se svejedno osećala jadno. To je trajalo sve dok eksterne ciljeve nisam zamenila internim. Danas sam fokusirana na to kako se osećam i to je postao moj vodič za istinsko unutrašnje blagostanje."

3. Kada sam postala prijatelj sa svojim roditeljima

"Moji roditelji nisu više samo moji roditelji. Naravno, i dalje mi daju savete kako da jedem, sa kim da izlazim ili gde bi trebalo da živim, ali smo sada mnogo bliži i prisniji. Prihvatila sam u potpunosti to ko su, jer na kraju dana, ljubav je jedino što je važno. Život postaje mnogo zabavniji kada možeš da budeš prijatelj sa svojim roditeljima."

8 istina koje će vas podstaći da ostvarite svoje snove: Ništa nije nedostižno, prestanite da čekate!

4. Kada sam počela da radim ono što volim i živim od toga

"Tek što sam napustila marketing, nisam znala da želim da budem pisac, ali sam u slobodno vreme počela da putujem i pišem o tome, i zaljubila sam se u taj spoj. Shvatila sam da je ono što želim otkrivanje i probanje novih stvari. Nije bilo lako da se sa dobre plate prebacim na niža primanja, ali se na duže staze isplatilo. Sada, ne samo da zarađujem dovoljno, koliko mi treba, već sam i srećna zbog onoga što radim."

5. Kada sam počela da investiram u sebe

"Onog trenutka kada sam unajmila svog ličnog trenera, moj život se potpuno promenio. Naučila sam nove stvari i usvojila nove oblike ponašanja. Upisala sam kurseve koji su me zanimali, isprobala nove aktivnosti i otkrila istinske želje svog srca. Nemojte se plašiti da ulažete u svoje snove!"

4 znaka da ste u srećnom životnom periodu: Cenite male stvari, srećni ste zbog drugih!

6. Kada sam prestala da mešam prošlost i budućnost

"Najveća promena je usledila kada sam prestala da greške iz prošlosti posmatram kao greške. Umesto toga, shvatila sam kako sam odrasla i sazrela zbog svega toga. Oprostila sam sebi i shvatila da je sada sve u najboljem redu."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs