Mislite na svoje zdravlje

5 dragocenih trenutaka koje morate pokloniti sebi za praznike: Momenat samoće za dan bez stresa!

Provedite malo vremena i sa dobrom knjigom. Uronite u priču koja se odvija negde daleko, u izmišljenom svetu i životu stranaca. Osim što ćete doživeti određenu emociju i provesti kvalitetno vreme, odmorićete i vaše oči, iscrpljene od silne izloženosti svetlu mobilnog telefona i računara
Lifestyle
21:32h Autor:
5 dragocenih trenutaka koje morate pokloniti sebi za praznike: Momenat samoće za dan bez stresa!
Foto: Shutterstock

Praznična euforija je uveliko počela, a osim zadovoljstva, to nam donosi i izvesnu količinu stresa.

Ne smemo zaboraviti na svoje zdravlje i, bez obzira koliko vam je dnevni planer obaveza pretrpan, morate pronaći malo vremena samo za sebe - prenosi Hafington post.

Zato poklonite sebi ovih 5 trenutaka čiste sreće, uživanja i opuštanja!

Olakšajte sebi život i popravite zdravlje - Kojih 6 stvari treba obaviti pred spavanje, pročitajte OVDE.

1. Samoća

Koliko god da ste zauzeti svakog dana, uštinite bar malo vremena kada ćete biti potpuno sami. Makar na sat vremena isključite mobilni telefon, pronađite mesto gde vas niko neće uznemiravati. Neka to bude park, šetnja po šumi, soba u koju ćete se zaključati, nije važno. Videćete kako će vam prijati tišina i posle jednog ovakvog sata trudićete se svaki dan da uživate u tom dragocenom solo vremenu.

OVDE saznajte šta su zvezde pripremile za vas - Godišnji horoskop za 2015!

2. Spontanost

Ne žurite po svaku cenu da što brže završite sve što vam je na spisku - zastanite, poslušajte muziku uličnog svirača, divite se ulici koja blješti okupana novogodišnjim ukrasima... Zapamtite, život je ono što nam se dešava dok planiramo nešto drugo!

Kojih 7 otrovnih misli sputavaju vašu sreću, saznajte OVDE - Ne dozvolite da vam zagorčaju život!

3. Mudrost

Provedite malo vremena i sa dobrom knjigom. Uronite u priču koja se odvija negde daleko, u izmišljenom svetu i životu stranaca. Osim što ćete doživeti određenu emociju i provesti kvalitetno vreme, odmorićete i vaše oči, iscrpljene od silne izloženosti svetlu mobilnog telefona i računara.

OVDE otkrijte kojih 10 knjiga je obeležilo 2014. godinu!

4. Glad

Možda vam i ne zvuči kao neki poklon, ali zapravo ćete se iznenaditi koliko jedno preskakanje obroka može da vam godi. Kada osećate glad nekoliko sati, znaćete da cenite hranu koja vas okružuje i podsetiti da nemaju svi tu sreću da za praznike počaste sebe bogatom trpezom.

Kako na zdravlje utiče veliki božićni post, šta jesti i kako pripremati hranu, pročitajte OVDE.

5. Zvezde

Pružite sebi pravi zen trenutak! Pronađite mesto sa kog imate lep pogled na zvezdano nebo, lezite i posmatrajte ih. Podsetiće vas na fascinantnost univerzuma, kao i koliko smo zapravo mali na ovoj velikoj, divnoj planeti. Neka vam ovaj Decembar bude mesec za pamćenje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs