Svaka čast

Žena heroj: Ketrin spasava bebe koje majke napuštaju da mališani ne bi nastradali!

Dva nedavna slučaja napuštenih beba u Sidneju - dečaka koji je čudom preživeo to što ga je majka bacila u kanalizaciju i telo devojčice koje je pronađeno zakopano na jednoj plaži, nagnali su Ketrin Lukr da pokrene spasonosnu "Operaciju sigurno nebo"
Lifestyle
15:26h Autor:
Žena heroj: Ketrin spasava bebe koje majke napuštaju da mališani ne bi nastradali!
Foto: Thinkstock

Ketrin Lukr, babica iz Sidneja, vodi operaciju spašavanja dece koju majke napuštaju. Iako sama to nikada nije uradila, ova majka četvoro dece ima razumevanje za žene koje to rade.

http://www.youtube.com/watch?v=nezjfx4N-vc
postnatalne depresije
okonča svoj i živote svoje dece isplakala
stručnu pomoć

Kako je mali heroj - devojčica (3) poklonila kosu bolesnoj deci pogledajte OVDE.

Kada je Ketrin saznala za dva nedavna slučaja napuštenih beba u Sidneju - dečaka koji je čudom preživeo to što ga je majka bacila u kanalizaciju i telo devojčice koje je pronađeno zakopano na jednoj plaži, to ju je užasno pogodilo, prenosi News.com.au.

"Iako nema smisla i znam da je nekim ljudima to teško da shvate, ja razumem kako žene razmišljaju kada tako nešto urade svojim bebama", izjavila je ona. Ovi stravični događaji, kao i njena borba sa postnatalnom depresijom, nagnali su je da pokrene "Operaciju sigurno nebo". Osnovala je istoimenu stranicu na Fejsbuku, preko koje obaveštava majke koje nameravaju da ostave decu da to mogu anonimno da urade na pragu njene kuće.

Kako protiče prvih sat i 10 minuta po dolasku bebe na svet saznajte OVDE.

Ketrin shvata da je to kontraverzan, ali spasonosan potez, koji može da pomogne zvaničnim institucijama koje izgleda da ne znaju šta da rade u ovakvim situacijama. Naime, iako su ondašnje vlasti pokrenule procese kojima će pokušati da onemoguće majke da napuste tek rođenu decu, Ketrin smatra da suština nije u tome.

"Mislim da vlasti ne shvataju poentu. Za ove žene ne postoji rešenje, bilo da kriju trudnoću ili su depresivne, one jednostavno ne vide izlaz. Nadam se da mogu da pomognem nekome da se izbavi iz tog mračnog mesta", kaže Ketrin. Hiljade ljudi podržali su ovu njenu inicijativu, donirajući neophodnu bebi opremu ili želeći da i sami pokrenu ovakvu operaciju spašavanja beba.

Pre nego što je počela sa ovom akcijom, Ketrin se konsultovala sa socijalnim službama kako bi se uverila da i oni to podržavaju. Obaveza koju je preuzela na sebe podrazumeva da će ona da se obrati njima ili da odnese bebu koju majka ostavi ispred njen kuće u najbližu bolnicu i da kontaktira policiju. Međutim, za sada još uvek nijedno dete nije anonimno ostavljeno kod Ketrin.

"Ali dok god postoji ovakva opcija, možda će da pomogne nekome", zaključila je Ketrin.

OVDE saznajte kakvu je konačnu žrtvu jedna majka hrabrost podnela za svoju bebu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs