Ovako mađarski kuvari spremaju punjene paprike: Kažu da imaju najboljih ukus od svih zbog ove cake, a voda se ne dodaje

Punjene paprike se jedno od omiljenih jela na našim prostorima, a donosimo cake mađarskih kuvara.

Lifestyle
16:37h
Ovako mađarski kuvari spremaju punjene paprike: Kažu da imaju najboljih ukus od svih zbog ove cake, a voda se ne dodaje
Foto: Shutterstock

Punjene parike redovan su obrok na trpezama u svim kužama u Srbiji, a gotovo svaka žena ima svoj recept. Međutim, postoje neki trikovi i koraci kojih se treba držati kako bi ispale savršene baš svaki put.

Prva stvar koju možete „nadograditi“ je sos u kojem se kuvaju. Umesto da mu dodajete vodu, koristite temeljac ili višak bistre supe od mesa i povrća. Osim toga, naseckajte malo slanine na kockice, ispržite i dodajte u sos.

Ako ste ljubitelj ljute hrane, slobodno možete dodati i malo ljute papričice. Svi ovi dodaci daće posebnu aromu i paprike će biti još ukusnije.

Još jedan super dodatak koji će dati malo drugačiji ukus je ulje ili namaz sa aromom belog luka – dodajte jednu kašičicu u nadev.

Kako prenosi „Punkufer“, mađarski kuvari savetuju i da sačuvate malo slanine za nadev i pomešate je sa smesom mesa i pirinča.

Emisija Komšiluk dobila svoje prve finaliste! Zadatak je bio pripremiti gurmansku pljeskavicu, a evo ko će dobiti priliku da nastavi takmičenje:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs