Punjene parike redovan su obrok na trpezama u svim kužama u Srbiji, a gotovo svaka žena ima svoj recept. Međutim, postoje neki trikovi i koraci kojih se treba držati kako bi ispale savršene baš svaki put.
Prva stvar koju možete „nadograditi“ je sos u kojem se kuvaju. Umesto da mu dodajete vodu, koristite temeljac ili višak bistre supe od mesa i povrća. Osim toga, naseckajte malo slanine na kockice, ispržite i dodajte u sos.
Ako ste ljubitelj ljute hrane, slobodno možete dodati i malo ljute papričice. Svi ovi dodaci daće posebnu aromu i paprike će biti još ukusnije.
Još jedan super dodatak koji će dati malo drugačiji ukus je ulje ili namaz sa aromom belog luka – dodajte jednu kašičicu u nadev.
Kako prenosi „Punkufer“, mađarski kuvari savetuju i da sačuvate malo slanine za nadev i pomešate je sa smesom mesa i pirinča.
Emisija Komšiluk dobila svoje prve finaliste! Zadatak je bio pripremiti gurmansku pljeskavicu, a evo ko će dobiti priliku da nastavi takmičenje: