Ako ste stalno nesrećni, znajte da sve polazi od kuće: Ovo su znaci koji ukazuju na lošu energiju u vašem domu

Donosimo vam nekoliko znakova koji ukazuju da negativna energija vlada vašom kućom.

Lifestyle
Ako ste stalno nesrećni, znajte da sve polazi od kuće: Ovo su znaci koji ukazuju na lošu energiju u vašem domu
Foto: Shutterstock

Ako je atmosfera oko vas ispunjena prljavštinom ili nervozom, vreme je da razmislite.

Psihološkinja Elena Jarikova, ispričala je za "Mari Kler" zašto negativna energija nije fikcija, odakle dolazi i kako utvrditi da vašem domu treba pozitivno resetovanje.

Kod kuće je najgore

Žena, Umor, Telo, Lice, Tuga
foto: Profimedia / Laurent Hamels / PhotoAlto /

Ne želite da se vratite kući nakon posla, poslovnog puta ili odmora — zvuči poznato? Ako je tako, stručnjakinja ima loše vesti za vas.

"Dom je mesto gde se osećate prijatno i udobno, gde želite da se vratite nakon dugog dana ili putovanja. To je mesto koje vas ispunjava snagom i daje vam energiju za naredni dan. Ako povratak kući ne izaziva takve emocije, onda postoji razlog za razmišljanje," napominje psiholog.

Prema rečima stručnjaka, nevoljnost da se vratite u sopstveni dom je glavni znak da se u njemu nakupila loša energija. Razmislite šta bi moglo napajati ovaj klaster negativnosti — svađe među članovima porodice ili nered u stvarima?

"Nečista" sila, ili kako haos kvari pozitivnu energiju

Nered
foto: Shutterstock

Ako vam je teško da održavate dom čistim i lepim, to je još jedan znak negativne energije u njemu. Razlog je narušavanje harmonije. Nemarno bačene stvari i prljavi podovi ubijaju osećaj udobnosti. Teško je voleti neudoban dom, a u nevoljeni dom se ne želite vraćati.

"Ispostavlja se da je to začarani krug sa zajedničkim imeniteljem – negativnom energijom, koja se postiže neredom, zagađenjem i nedostatkom ljubavi prema svom domu“, objašnjava Elena.

"Zar nećete barem na kafu?": testiranje loše energije na gostima

komšije, žena, starija žena
foto: Shutterstock

Rođaci i prijatelji vole da dolaze u kuću sa prijatnom i toplom energijom. Prijatelji rado svraćaju da zajedno proslave praznike i nemaju ništa protiv da popiju šolju kafe u slobodnom trenutku. Ali ako oni sa kojima se osećate smireno i srećno, iznova i iznova brzo odlaze iz vašeg doma, postoji razlog za razmišljanje. Nelagodnost koju gosti osećaju može ukazivati na to da je nagomilana negativnost pokvarila atmosferu u kući.

Mesto nemoći: kuća sa lošom energijom iscrpljuje

Umorna, Žena, Majka, Tužna
foto: Shutterstock

"Moj dom je moj dvorac" – zvuči kao kliše, ali je istina. Želimo da se kod kuće osećamo sigurno. Ovde skidamo teret briga i svakodnevice kako bismo se opustili, resetovali i napunili novom energijom. Pitanje je da li će ta energija biti dobra ili loša.

Kuća sa visokom koncentracijom negativnosti ne samo da prestaje da bude mesto moći. Izgleda kao da isisava resurse svojih stanara, povećavajući umor. Dakle, ako se kod kuće osećate iscrpljeno, to ukazuje na prisustvo velike količine loše energije.

„Tamo gde je negativnost koncentrisana, energija ne raste, već naprotiv, odlazi, a unutrašnji resursi se brže iscrpljuju. Iz istog razloga, stanovnici takvih stanova često imaju probleme sa snom," dodaje Jarikova.

Nervoza u vazduhu

nervoza
foto: Shutterstock

Negativna energija ne može se dodirnuti, ali se može osetiti. Kada tihi glasovi, učtiva komunikacija i mir ustupe mesto povišenim tonovima, prigovorima i stalnim sukobima, čini se da loša energija ispunjava prostor, potiskujući sve pozitivno i svetlo iz njega. Ona zagreva atmosferu, a ova napetost prenosi se na sve koji se nađu u njenom dometu.

Volite sebe, svoj dom i svoje voljene.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs