Najbogatiji su na svetu, a letuju u Crnoj Gori: Pored Ibrahimovića i Bekamovih, redovni gosti su 3 najimućnije porodice

Imaju mnogo para, a letuju skromno, vole prirodu i sve benefite koje nudi Jadransko primorje

Lifestyle
12:02h Autor:
Najbogatiji su na svetu, a letuju u Crnoj Gori: Pored Ibrahimovića i Bekamovih, redovni gosti su 3 najimućnije porodice
Foto: Profimedia

Ovi imućni parovi ne kriju koliko vole Crnu Goru iako su obišli gotovu celu planetu.

Vlade i Ana Divac

Poznati bračni par se na omiljenoj lokaciji i usidrio te poseduju čitav kompleks u Luštici Bay. Pre nekoliko godina su sebi priuštili prvu nekretninu, ali nedavno i drugu.

U luksuznom kompleksu poseduju i ogroman bazen iako im je plaža na manje od 100 metara.

Pored nekretnina bračni par ima i jahtu koju koristi za uživanje na moru i bega od turističke vreve u toku sezone.

Podsetimo, Ana i Vlade Divac oduvek su bili bračni par za primer a u ljubavi su 35 godina. Uprkos velikom uspehu, pa i bogatstvu koji su stekli, ostali su pristojni i skromni ljudi.

Godinama se bave humanitarim radom, a u misiju širenja ljubavi i podrške uključila su se i njihova deca - sinovi Luka i Matija, kao i ćerka Petra koja je u porodicu stigla kao šestomesečna beba. Porodica Divac decenijama živi na relaciji Amerika – Srbija, ili boje rečeno na relaciji Los Anđeles – Beograd. Preko okeana su se zaputili kada je Vlade Divac potpisao ugovor za slavni LA Lakers, tim koji ga je vinuo među košarkaške zvezde.

Medžik Džonson

Vlade Divac ugostio je u Crnoj Gori ni manje ni više nego Medžik Džonsona.

Jednom od najboljih košarkaša u istoriji NBA lige nije prvi put da odmor provodi na Jadranu, a očigledno je da mu se dopalo pa je odlučio da ponovo dođe i to na poziv kolege iz Srbije.

Medžik Džonson
foto: preentscreen/Instagram

- Uhvaćen sa bivšim saigračem iz Lejkersa i članom Kuće slavnih Vladem Divcem večeras u Crnoj Gori! Pozvao je mene i Kuki, naše goste Rodnija i Holi i Majka i Natašu, na večeru u Crnoj Gori. To je bila stara tvrđava koja je pretvorena u luksuzni hotel i otvorena je pre dve godine. Večera i istraživanje imanja bili su jednostavno neverovatni! Preporučujem svima u Crnoj Gori da pogledaju! - napisao je Džonson u opisu fotgrafija koje je podelio na društvenim mrežama.

Medžik Džonson
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia Slično

Da im druženje prija jasno se vidi na fotografijama, a njih dvojica su godinama bliski prijatelji. Džonson je objavio i nekoliko snimaka ostrva Mamula gde su sinoć uživali na večeri. Inače, ovo ostrvo je nekad biloi koncentracioni logor Musolinijevog fašističkog režima tokom Drugog svetskog rata, a sada je pretvoreno u hotel u koji dolazi domaći i svetski džet-set.

Porodica Bekam

Naime, Viktorija i Dejvid kupuju luksuznu vilu na Jadranu, tačnije u okolini Tivta, a u Crnoj Gori su odmarali 2018. godine u luksuznom kompleksu na Svetom Stefanu.

Bakamovi su poznati kao par koji letuje skromno. Zaljubljenici su u prirodu i vole da kampuju.

1 / 3 Foto: Mega / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pre par godina su sami objavili da letuju u Crnoj Gori na Svetom Stefanu.

Iako ovaj bogati par već godinama unazad bili glavna tema medija, porodica Bekam, kao jedna od najbogatijih, smišljeno koristi svaku priliku da se udalji od užurbanosti i popularnih destinacija koje mnogi često posećuju.

Bekamovi, kao porodica sa ogromnim bogatstvom, iznenađuju svojom nenametljivošću kada je reč o odmorima, uzimajući u obzir svoje impresivne prihode. Zanimljivo je da Dejvid i Viktorija Bekam sve češće biraju Jadran kao svoj izbor za opuštanje i regeneraciju, pripremajući se za nove radne izazove. 2023. godine su letovali u Hrvatskoj, dok prethodnih godina, mogli smo ih videti kako letuju u Crnoj Gori, tačnije na očaravajućem ostrvu Sveti Stefan.

Bekamovi, Dejvid Bekam
foto: Profimedia

Očuvana priroda ovog mesta nije slučajno izabrana. Upravnici ovog odmarališta pažljivo su odabrali posebne članove osoblja koji su se brinuli o svim potrebama Bekamovih, pripremajući njihova dva raskošna apartmana.

S osećajem diskrecije, sobarice su ulazile u prostrane apartmane u tačno određeno vreme, ostavljajući svoje mobilne telefone sa strane kako bi osigurale da nijedna slučajna fotografija ne završi u medijima. Uvažavanje i diskrecija prema ovakvim gostima su imperativ, budući da su Bekamovi uvek dobrodošli gosti na obalama Jadrana.

Bekamovi, Dejvid Bekam
foto: Profimedia

Međutim, čak i uz sve ovo, poznati par ima svoje posebne zahteve. Na primer, tokom njihove posete jednom od najprestižnijih restorana na ostrvu Šipan, insistirali su na strogoj zabrani fotografisanja, predočivši svoju želju osoblju restorana. Nažalost, ova želja nije u potpunosti ispoštovana, jer su se njihove fotografije s primorja pojavile na mnogim hrvatskim portalima.

Bekamovi se često mogu opaziti i na plažama Majamija, gde pažljivo biraju trenutke da se udalje od gradske vreve i gužve, istinski težeći jednostavnijem načinu života.

Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović je 2013. godine letovao na Svetom Stefanu. Ali njemu Jadran nije strana destinacija. Zlatan je majci kupio kuću u Pagu.

"Majci sam kupio stan u Hrvatskoj, blizu Paga, gde joj žive dve sestre za koje je jako vezana, s kojima se godinama nije mogla videti. Zbog rata i svega ostalog. Drago mi je da je dobro. Sretna je tako, a od mene nikad ništa nije tražila.

Zlatan Ibrahimović
foto: ThePhotOne / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

"Želimo da pošaljemo sinove Maksija i Vincenta kod bake, same, bez mame i tate. Trebalo bi da se nauče samostalnosti. Želim da neko vreme provedu u Hrvatskoj s bakom, koja ih može štošta naučiti," piše u jednom od odlomaka njegove nove knjige.

Zlatanova majka Jurka zarađivala je za život radeći kao čistačica, dok se njegov otac Šefik borio s alkoholizmom, o čemu je Zlatan javno govorio. Jurka i Šefik rastali su se kada je Zlatan imao dve godine. U svojoj ranije objavljenoj biografiji Ja sam Zlatan, otkrio je da mu je baka poginula u bombardovanju Hrvatske.

"Rat je bio čudna stvar. Nisam znao ništa o njemu. Nije mi bilo jasno zbog čega su mama i sestra obučene u crninu. To je bilo zbog bake koja je poginula u jednom bombardovanju u Hrvatskoj. Svi su bili tužni osim mene. Mene nije bilo briga je li neko Srbin ili Bošnjak ili šta već," rekao je popularni Ibra.

Đokovići su se venčali na Svetom Stefanu

Na Svetom Stefanu su se venčali Novak Đoković 2014. godine.

Zvanice koje su odsele na Svetom Stefanu su stigle u Aman rizort u povorci crnih limuzina, te su prošli kroz more privatnog obezbeđenja koje sa kopna pazi na svečanost, dok morsku stranu čuva crnogorska policija sa gliserima.

Poput prosečnog Srbina, Novak i Jelena Đoković izabrali su da se posle venčanja na Svetom Stefanu odmaraju u Polihronu, gde najskuplji desetodnevni aranžman za dvoje košta 600 evra.

Novak Đoković
foto: Foto: Damir Kurir

Najbolji teniser sveta je tako još jednom pokazao koliko je skroman. Iako je reč o jednom od najbogatijih sportista na svetu, koji sebi može da priušti letovanje na bilo kojoj destinaciji, on se odlučio pre svega za miran odmor. "Jelena i on upravo suprotno razmišljaju od džet-setera. Želeli su da utiske posle svadbe sumiraju na mirnom mestu, kakva je severna Grčka, bez lažnog glamura, fensi mesta i bespotrebnog luksuza.

Novak Đoković
foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

S obzirom na to da je ovo mirno mesto, sa svega nekoliko restorana i bez noćnog života, to će dobro doći, kako Jeleni zbog trudnoće, tako i Novaku pred turnir u Americi. Njih dvoje su slični po pitanju skromnosti i smatraju da lepote prirode i mora na otvorenom nema potrebe zameniti skupocenim đakuzijima i bazenima u okviru hotela. Ne opterećuju se materijalnim stvarima, već suštinom, a u ovom trenutku im je najbitnije da su zajedno", kaže izvor blizak mladencima.

Novak Đoković
foto: B4859 / Avalon / Profimedia

U delu Halkidikija na kojem se Đokovići trenutno nalaze noćni život utihne najkasnije do ponoći, posle čega zavladaju mir i tišina. U skromnim hotelima uglavnom odsedaju parovi ili porodice sa decom, jer je voda u priobalju veoma plitka, pa mališani mogu da uživaju. Ni među restoranima nema preteranog luksuza, dok su hoteli sa pet zvezdica retka pojava

Đokovići su letovali u Portonovom

Novak je boravio u rizortu Portonovi, u kom su ga dočekali brat Marko sa devojkom i majka Dijana.

- Porodica se odmah obradovala Novaku i pala mu u zagrljaj, iako su se rastali na samo nekoliko dana. Kada je videla sina, Dijana nije skidala osmeh sa lica - priča izvor za "Blic" i dodaje:

- Novak u narednom periodu planira da obiđe radove na kući koju je kupio u Crnoj Gori, kao i da uživa sa porodicom na primorju pred novu sezonu. Đoković se raduje i igranju sa sinom brata Đoleta.

Prema navodima izvora, Novak planira da provede dragoceno vreme sa porodicom i odlično se slaže i sa Markovom izabranicom. Noletova supruga Jelena navodno nije viđena na ovom porodičnom okupljanju, ali nema sumnje da će im se uskoro pridružiti. Svi u porodici se odlično slažu međusobno i planiraju zajedničko putovanje u narednom periodu.

1 / 8 Foto: Grgo Jelavic / - / Profimedia

Čini se da je najbolji teniser svih vremena odlučio da naredne godine provede više u Crnoj Gori. Naime, Novak je kupio vilu u Crnoj Gori, u mestu Ljuta, koja vredi milione. Prvi reket Srbije pazario je nekretninu u blizini vile svog prijatelja Jugoslava Karića koji mu je i pomogao da izabere idealnu oazu mira u Crnoj Gori.

Marija Šarapova letovala u Crnoj Gori

Pre nekoliko godina u ekskluzivnom hotelu u Svetom Stefanu boravila je slavna teniserka Marija Šarapova.

Marija Šarapova
foto: FameFlynet / Backgrid USA / Profimedia

Kako crnogorski mediji prenose, moguće je da je lepa Ruskinja dobila preporuku upravo od Đokovića, koji su se prošle godine venčali upravo na Svetom Stefanu.

Nije poznato koliko Marija planira da se zadrži, ali je sigurno da će joj ovaj odmor i te kako prijati.

Stil/Blic/Kurir/Telegraf

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs